Now Reading
Simona Biță, CEO Noadent: mi-am dat seama că asta vreau să fac, să creez zâmbete

Simona Biță, CEO Noadent: mi-am dat seama că asta vreau să fac, să creez zâmbete

Revista Psychologies

Simona găsește echilibru între viața personală și cea profesională, sprijinită de familie. Ca antreprenoare, crede în forța femeii în business și încurajează femeile să-și urmeze visurile. Sfatul ei pentru aspiranții antreprenori este să persevereze și să învețe din eșecuri.

Psychologies: Dacă îți privești viața de până acum ca pe un drum, cum ai descrie parcursul tău profesional?

Simona Biţă: Când mă uit în spate, mă amuz, aș spune că drumul meu a fost unul plin de „trânte și căzături”, dar și de momente frumoase. Consider că tot ce am trăit m-a făcut mai puternică, mai rezistentă și mai determinată să îmi urmez viziunea.

Psychologies: Cum ai ajuns să dezvolți un lanț de clinici stomatologice? Care a fost punctul de pornire? Și către ce te îndrepți?

Simona Biţă: Parcursul meu profesional m-a ghidat în domeniul medical, inițial în medicina generală unde nu m-am regăsit, aveam biroul pe etaj cu cabinetele de Oncologie și Internare de o zi, când ieșeam din birou tot ce vedeam era durere, tristețe! Ulterior m-am îndreptat spre lumea stomatologiei, unde am descoperit universul zâmbetului, un loc unde oamenii intră adesea triști și ies cu zâmbetul până la urechi. Asta a fost declicul, pur și simplu mi-am dat seama că asta vreau să fac toată viața, să creez zâmbete!

În prezent lucrăm la consolidarea clinicilor, investim timp și resurse în implicarea, organizarea și promovarea acestora.

În același timp, ne concentrăm asupra planificării detaliate a dezvoltării în alte orașe din țară. Mai mult, avem în lucru un proiect ambițios de extindere a afacerii în afara granițelor României.

Psychologies: Care a fost cel mai dificil lucru pe care a trebuit să îl înveți ca antreprenor?

Simona Biţă: Păi, nu prea știam să pierd!! Cel mai dificil lucru pe care a trebuit să-l învăț ca antreprenor a fost să gestionez eșecurile. Fiecare NU primit, fiecare eșec, fiecare „faliment”, fiecare problemă a făcut parte din procesul de învățare și a trebuit să accept și să abordez totul cu un mindset pozitiv.

Psychologies: Care este activitatea care îți place cel mai mult?

Simona Biţă: Îmi place să intru în contact cu oamenii, să ascult nevoile lor și să încerc să le ofer suportul de care au nevoie. Este o satisfacție imensă să văd zâmbetul pe fețele pacienților noștri și să știu că am contribuit la asta. De asemenea, mă bucur să lucrez alături de echipa mea, sunt minunați! Este extrem de important pentru mine să le ofer un mediu de lucru pozitiv și motivant, iar colaborarea și implicarea în proiectele noastre comune sunt aspecte care îmi aduc o mare satisfacție.

Psychologies: Cum găsești echilibru între viața personală și cea profesională?

Simona Biţă: Am sprijin în soțul meu, Florin; el este o piesă cheie în parcursul meu și fără el, nu aș fi reușit să fiu aici. Ambii mei copii sunt în perioada adolescentină, perioadă în care au mare nevoie de noi, deși nu recunosc asta.

Tehnologia ne ajută, comunicăm foarte mult, prioritizez timpul astfel încât să le dedic zilnic timp suficient și clar sunt acolo ori de câte ori ei cer sau simt nevoia. Este o vorbă: „copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari”, foarte adevărată.

Pe parcursul zilei îmi concentrez energia doar asupra business-ului, unde îmi stabilesc priorități clare și încerc să folosesc eficient timpul disponibil, dar cu prioritizare reușesc să îmbin viața personală cu cea profesională bine, zic eu.

Mă consider o femeie împlinită, reușesc să „îmbrac” trei roluri: cel de mamă, de soție și de profesionistă. În cazul meu, o alegere exclusivă în favoarea unuia dintre aceste roluri ar fi dramatică și ar perturba echilibrul pe care îl caut în viață.

 

Citește continuarea articolului în ediția martie 2024 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top