Now Reading
Beach body? Cum să uiți de stres și să te bucuri de vacanță

Beach body? Cum să uiți de stres și să te bucuri de vacanță

Un costum de baie nou da, înțeleg. În fiecare an, altul! Dar un corp de plajă nou? Temutul „beach body”? Cred că m-or primi acolo și cu ce am în dotare…

Citește și:

Confesiuni: Care a fost cel mai dificil moment trăit în cuplu?

Eram dependentă de shopping până am înțeles ce nevoie reală am

Aștept vara mai ceva ca pe Moș Crăciun. Pentru că zilele de vară înseamnă concediu, înseamnă detașare de taskuri și multitaskuri, de tot ce înseamnă muncă și stres.

Vara înseamnă o binemeritată odihnă de… două săptămâni pentru că, asta e, nu am parte de mai mult. Cum ar fi să ratez această șansă mică de a mă relaxa, de a mă bucura de soare și de mare, doar pentru că nu am un „beach body”?

Iar prin asta înțeleg din reviste, site-uri și, ocazional, diverse newsletter-e gen „cum să scapi rapid de greutate”, că ar trebui ca în concediul meu strâmtorat de 2 săptămâni să arăt precum Claudia Schiffer. Că altfel n-am ce căuta la plajă, sau cum?

Păi eu nu arăt ca un supermodel de când mă știu, dar asta nu m-a împiedicat să… exist. E ca și cum nici nu mi-aș mai lua vreodată hainele care îmi plac pentru că nu arăt ca fata din reclamă.

Dacă mențin linia asta nici nu o să mă mai îmbrac vreodată cu ceva, nici nu mă mai încalț, iar la accesorii… să nu mă prind!

Cred în dreptul fiecăruia de a arăta așa cum au decis natura și genele celor doi părinți din dotare, fără vreun stres că nu suntem toate Charlie’s Angels.

Este firesc să vrei să ai un corp sănătos, să încerci să ai grijă de tine incluzând aici (dar nu exclusiv) aspectul fizic.

Dar dacă ai trecut prin vreo despărțire care s-a lăsat cu multe prăjituri și vin? Dacă vii după o perioadă de mare anxietate în care ciocolata de 2 lei ți se părea delicioasă, numai să mănânci ceva? Știi ce, concentrează-te pe a depăși emoțional și mintal etapele respective și apoi ai grijă să îți hrănești organismul (mai) sănătos.

Dar asta nu înseamnă să te dai de ceasul morții sau să îți faci vacanța cu un cearceaf în cap, doar pentru că… nu arăți de podiumul virtual format din nisip.

Mergi la plajă și la mare pentru tine, nu pentru cine te-o vedea în jur sau ce părere au alții. Fii suficient de binevoitoare la adresa ta încât să îți permiți să te bucuri de zilele frumoase și relaxante, fără să numeri calorii, să studiezi pe unde mai ai celuluită sau cum să îți ții respirația când te așezi ca să nu se vadă burta.

Permite-ți să te bucuri și să trăiești momentele acestea care trec repede și de care îți va fi dor. Uită de „standarde”, nu te camufla – ești la plajă, nu în comando – și nici nu te ascunde ca să nu lezezi vizual pe cineva.

E simplu: nici ție nu îți place toată lumea, deci cine trebuie să te placă pe tine? Ai prieteni? Atunci bazează-te pe ei.

Distrează-te, propune-ți să te simți bine așa cum ești tu acum și uită de stres. Nu ne stresăm destul la serviciu? Chiar trebuie să o facem și la plajă? Așadar, beach body e fix ce ai tu deja în dotare.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top