Now Reading
Cum să ai o nouă relație de cuplu? Ieși din casă!

Cum să ai o nouă relație de cuplu? Ieși din casă!

După ce m-am văitat mult timp că mi-ar plăcea să am o nouă relație de cuplu, dar nu găsesc pe nimeni, am primit și cel mai simplu răspuns posibil: întâi, să ies din casă.

Citește și:

Lecții de carismă de la un urât cu spume

Nu îmi place furia pe care o simt, dar face parte din mine

Nu spun că dacă socializezi foarte mult, găsirea relației potrivite ție este garantată, dar șansele cresc mult comparativ cu posibilitatea ca vreun bărbat eligibil să sune la ușa ta, din senin, să te invite în oraș.

Am încheiat o relație de cuplu în urmă cu patru ani, iar evenimentul m-a marcat mai mult decât mi-am dat seama.

Am aflat că iubitul meu de atunci mai are în paralel o relație, iar vestea mi-a rupt dramatic filmul fericirii conjugale, pe care îl trăiam eu în mintea mea.

Am ales să trăiesc cu impresia că eu am greșit, că eu nu am făcut ceva bine, că eu nu merit să fiu iubită.

Abia mai târziu, după o depresie și o recuperare anevoioasă, am văzut lucrurile din altă perspectivă: am ales un dobitoc care mi-a confirmat toate temerile mele – respectiv, că nu merit.

Și totuși, deși pe el l-am uitat suficient încât să nu mai trăiesc nicio emoție dacă îl văd sau dacă îmi amintesc de el, am rămas cu nesiguranța acestui merit de a fi iubit.

Inconștient, probabil, am ales să nu mai intru în altă relație care să reconfirme. Inconștient, am ales să mă retrag și să mă ascund în muncă. Acolo, mă simt în control.

Dar au trecut patru ani, iar singurătatea, chiar dacă are avantajele ei și mi-a adus numeroase beneficii, nu se substituie nevoii de a fi într-o relație. Așadar, mi-am dorit una din nou.

Cum temerile sunt nerezolvate, evident, mi-am demonstrat că eu chiar nu găsesc un partener. M-am legat de statistici, de bărbați superficiali (că doar pe ăia am ales să îi văd), de karma și lipsa de oportunități.

Iar dintre toate, în cazul meu, ultima este valabilă, eu sabotându-mi orice oportunitate. Nu ies din casă decât rar și cu aceleași 2-3 prietene, muncesc inclusiv în weekend-uri, iar dacă se anunță vreo petrecere, spun că sunt obosită – uneori, pe bună dreptate.

Pe scurt, cred că dacă nu ne găsim un partener, cum ne-am dori, ar trebui să ne întrebăm ce anume facem de nu-l găsim? Sau, mai exact, ce demersuri facem pentru a-l găsi?

Dacă stai în casă și te ascunzi între muncă, familia de origine, câțiva prieteni și eventual seriale descărcate de pe net… confirmi statisticile conform cărora chiar e dificil să îți găsești un partener.

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top