Now Reading
Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei… doar tu

Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei… doar tu

O vorbă spune să părăsești o petrecere cât încă te mai distrezi. Nu e simplu, dar e pentru sănătatea ta emoțională și psihică. Vorbesc aici despre iubirile care eșuează lamentabil și de ce este recomandat să ieși dintr-o relație nepotrivită.

Citește și:

Nu vreau să fiu mai deșteaptă, vreau să fiu mai fericită

Confesiuni: Tu cum remediezi un conflict cu partenerul de cuplu?

În ziua de azi sunt șanse mari să avem eșec în iubire. Mai mari decât șansa de succes. Avem acces la informație, știm care sunt ingredientele unui cuplu longeviv, dar totodată suntem asaltați de responsabilități, de nevoi, de lipsa de timp și de energie.

Suntem un amalgam între știu ce am de făcut și habar nu am cum să fac ce știu că am de făcut.

În plus, găsirea partenerului cu care să încerci să o scoți la capăt e un fel de probă olimpică în situația în care tu nu ai trecut nicio zi pe la sală.

Dar încercăm, ieșim, cunoaștem oameni noi. Cum altfel să ne sporim șansele de reușită? Ce nu suntem prea des pregătiți să facem este să de confruntăm cu eșecurile, rateurile, dezamăgirile și multe alte năpaste cu care avem nenorocul de a încerca să ne cuplăm.

Atracția nu este o problemă. Sunt mulți oameni citiți, cu simțul umorului, preocupați de propria persoană, interesanți și chiar atractivi fizic. Dar ce vor, care sunt valorile și convingerile lor și, mai ales, care este momentul în care dai peste ei, e cu totul altă mâncare de pește.

Vorba aceea: „Când găsești persoana pe care o căutai, nu mai ai nevoie decât să fie momentul potrivit. Dar momentul potrivit poate fi o adevărată capcană.”

Cel mai greu este să renunțăm. Ne place să ne mințim, să visăm cu ochii deschiși, să așteptăm ca piesele să se așeze singure, să se alineze astrele și zodiile să ne fie compatibile.

Vestea proastă este că nimic început prost nu se va termina cu bine. Sau, să spunem că sunt 1% șanse. Îți pariezi sănătatea emoțională și psihică când acestea sunt condițiile?

Să pleci dintr-o ecuație în care nevoile și dorințele tale sunt într-un fundal îndepărtat este un semn de sănătate. Nu este simplu, evident, dar merită efortul de a-ți acorda ție însăți atenția și disponibilitatea pe care cu foarte mare ușurință o arăți celuilalt.

Nu este ușor să pleci de lângă cineva pe care tu îl dorești. Dar există reciprocitate? Ești văzută, înțeleasă, dorită, importantă pentru celălalt? Sau accepți regulile lui de joc în speranța că odată și odată va veni și rândul tău să contezi?

Învață să contezi în primul rând pentru tine și, oricât de dificil este momentul, pleacă de la petrecere cât încă te mai distrezi. Mai târziu, ieși mult mai șifonată și mai greu de asamblat la loc.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top