Now Reading
De ce este important să ții cont de nevoile tale

De ce este important să ții cont de nevoile tale

Fiecare dintre noi ar trebui să facem o minimă introspecție legată de nevoile noastre. Dar, odată cunoscute, fidelitatea față ele este deseori pusă la încercare.

Citește și:

Aventurile de-o noapte sunt la fel de atrăgătoare precum statul la coadă…

Nu o pot împiedica pe fiica mea să ia decizia greșită…

Vreau ceva, dar nu știu ce

Nu odată mi s-a întâmplat să am chef de ceva, fără să pot contura clar despre ce anume este vorba. Adevărul este că prea des caut în afară răspunsul pentru ce se întâmplă cu mine.

Ce vreau și nu pot identifica, vine dintr-o nevoie la care nici măcar nu mă uit. Așa caut relații, rețete de prăjituri, cărți sau experiențe care să-mi dea un scop, un sens, o altă stare. Pe care nu o ating și rămân cu golul de a vrea în continuare… altceva.

Nu este simplu să privești în interiorul tău. Unii suntem programați să facem tot posibilul să „dăm bine” în public și performăm în acest domeniu până ajungem să păstrăm aparențele chiar și în intimitatea noastră.

Cum să recunosc că sunt vulnerabilă? Cum să recunosc că nevoia mea este de iubire, atenție, înțelegere, sprijin? Mai bine caut o soluție pentru a nu mai simți disconfortul. Știu că nu va trece, dar altfel nu știu cum să fac.

 

Când știi ce vrei, iar asta, în loc să te ajute, te dezorientează

Atât la nivel personal cât și profesional, în mai multe sau mai puține cuvinte, fiecare și-a conturat un traseu, un plan, niște obiective.

Ar fi bine să nu le dăm și termene limită și să respectăm ritmul de viață al fiecăruia. Poate tu ai o carieră de la 23 de ani, poate eu o am la 50. Despre căsătorie sau copii, nu mai vorbim…

Uneori ne este clar ce vrem, dar în cale ne ies multe alte alternative atrgătoare. Spre exemplu, vrei o relație de cuplu și întâlnești un om care te atrage, te interesează, dar care este indisponibil emoțional pe cât ai avea tu nevoie.

Fidelitatea față de nevoile tale înseamnă să te retragi dintr-o ecuație din care nu obții rezultatul dorit. Provocarea este să și reușești să faci asta atunci când ai în față ceva ce vrei. Poate la alt nivel, poate din alte perspective…

Ne amăgim că vom obține în timp, cu răbdare, cu schimbare, dar circumstanțele nu depind de noi, nu stau în controlul nostru. Iar visarea cu ochii deschiși că dintr-o situație în care nu trebuia să intri va rezulta ceva minunat și cu totul neașteptat, este cea mai păguboasă.

Fii fidelă nevoilor tale întrucât chiar dacă pe moment pare că iei decizii dificile, chiar dacă simți disconfort sau frustrare, pe termen lung, îți dai libertatea de a căuta și găsi ceea ce îți dorești, ceea ce te împlinește.

Altfel, vei reveni la nesfârșit în cercul vicios al lui „vreau ceva și nu știu ce”, eventual, în varianta „îmi lipsește ceva și nu știu ce”.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top