Now Reading
„Tipa, pur și simplu, l-a păcălit! S-a folosit de sarcină ca să nu o părăsească“

„Tipa, pur și simplu, l-a păcălit! S-a folosit de sarcină ca să nu o părăsească“

Avatar photo

Câteodată viața bate filmul, și planurile machiavelice au succes. Copiii nu salvează relații și un bărbat păcălit să stea în cuplu pentru copil nu va fi fericit.

 

„L-a păcălit. I-a spus într-o zi că e ok să facă sex fără prezervativ și uite-așa a lăsat-o gravidă“, Cerasela, 40 de ani

„Eu vă pot povesti despre un amic de la un cerc de desen la care participam acum câțiva ani. Era tare simpatic și sociabil, tuturor ne plăcea de el. Un tip comun, nici urât, dar nici frumos, însă foarte cald și prietenos.

Citește și:

Ea face un copil fără acordul lui. Impactul asupra tatălui și copilului

Ești pregătită să devii mamă? 3 întrebări la care să răspunzi înainte să faci un copil

Îl știam cu o fată cam dominatoare (el, fiind așa de blând, poate că atrăgea genul acesta de fete). Apoi s-a despărțit de ea și s-a cuplat repede cu o gagică sexi de la desen.

Chiar mișto tipa, fizic vorbind, cu un tatuaj șic pe ceafă și ochii albaștri – seamănă un pic cu Melania Trump. După trei luni, auzim că tipa e însărcinată. Stupefacție! L-am luat la întrebări, de ce nu ne-a spus că vrea copii, etc.

Doar eram deja prieteni pe acolo și știam totul despre viețile noastre personale. A fost penibil, pentru că el se jena să ne dea detalii.

Adevărul fusese că ea i-a spus într-o zi că e ok să facă sex fără prezervativ și uite-așa a lăsat-o gravidă. Apoi, adevărul a fost și mai urât. Am investigat noi chestii despre ea și am aflat că ea își dorea de mult un copil.

Și uite că l-a păcălit pe el să o lase însărcinată. S-au și căsătorit. Copilul crește frumos, dar prietenul nostru e tot mai deprimat… El nu e genul care să îi abandoneze, acum familia lui, deși cu ea are o relație tensionată.

Ce să spun, nu se iubesc. Tipa, pur și simplu, l-a păcălit. Și-a atins scopul ei, să fie mamă. El își iubește copilul, nu spune nimic rău de ea, dar îl vedem cât e de nefericit.“

 

 

„Să fii tată nu înseamnă neapărat că trebuie să fii și soț“, Raluca, 35 de ani

„Pe Alex îl cunosc de cinci ani și îmi este un prieten drag. A avut o copilărie tristă, cu un tată care l-a abandonat și o mamă prea egoistă pentru a-i oferi copilului ei afecțiune sau siguranță.

Alex, în schimb, a devenit un bărbat matur și serios, responsabil și extrem de ambițios. A reușit să își construiască o mică afacere în domeniul IT, pentru care lucrează de dimineața până seara, și de doi ani are o relație.

Pe Ioana a cunoscut-o întâmplător, lucrând pentru un client, a cărui angajată, era. În scurt timp, s-a mutat la el, venită direct de la fostul iubit care o întreținea și cu care locuia.

Alex, salvatorul, a găzduit-o și… s-a îndrăgostit de ea, fata care îi spunea ce importantă e pentru ea familia – punctul sensibil al lui Alex.

Din păcate, la fel de importante sunt și crizele de isterie, și manipularea, și controlul constant pe care îl exercită asupra lui Alex. Toți prietenii i-am zis să o lase, dar el nu o poate lăsa «în stradă».

Așa că o tolerează, o ajută și… petrece tot mai mult timp la birou, pentru a o evita. Ea îi cheltuiește banii, își face planuri de viitor cu el, îl pune să îi ajute financiar familia săracă și, ocazional, îi face câte o ciorbă, pentru care îi scoate ochii.

De curând, chiar și docilul și răbdătorul Alex a hotărât că nu mai poate. Că nu a dormit de doi ani, că nu are parte de liniște, că oricât l-ar încânta ideea unei familii, Ioana nu e o persoană cu care să îmbătrânească decât, poate, prematur.

Lucru pe care i l-a comunicat, iar Ioana, printre lacrimi, i-a adus la cunoștință că nu pleacă nicăieri, întrucât e… însărcinată.

Alex este acum un om distrus, amenințat că dacă nu își asumă «obligațiile», nu își va vedea copilul. Așa că a hotărât să renunțe la viața lui, pentru a oferi copilului său ceea ce el nu a avut: un tată.

Un tată nefericit, manipulat, chinuit, dar prezent și iubitor. Credeam că doar în telenovele sunt femeile capabile de așa ceva, dar Alex și Ioana sunt cât se poate de reali.

El a avut nenorocul de a fi manipulat de o femeie capabilă de așa ceva, tocmai pe un subiect sensibil pentru el. Iar noi, prietenii, oricât am încerca să îi spunem că poate fi tată și fără să se căsătorească, știm că pentru copilul lui, încă nenăscut, el va fi capabil de orice sacrificiu.

Ce nu știe Alex este cât rău îi face unui copil să crească văzând un tată chinuit și doi părinți între care nu există iubire. Uneori, riscăm să nu vedem răul mai mare din cauza tarelor personale.

Din dorința de a nu repeta greșelile părinților, ajungem să comitem altele mai mari. Cel mai rău lucru pentru un copil nu sunt doi părinți necăsătoriți.

Ci doi părinți nefericiți, prinși în capcana unui cuplu disfuncțional. Asta, ca să nu mai vorbim despre capacitățile de mamă ale unei femei precum Ioana…“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top