Now Reading
A fi sau a nu fi fericit. Ieșirea din buclă – Cover Story (1)

A fi sau a nu fi fericit. Ieșirea din buclă – Cover Story (1)

A fi sau a nu fi fericit. Ieșirea din buclă – Cover Story

La finalul fiecărui an, mulți dintre noi simt nevoia să facă o retrospectivă a experiențelor trăite în ultimele 12 luni și să-și seteze obiective pentru viitor. Până nu demult, această abordare era cumva simplistă, mulți concentrându-ne pe ce am realizat sau nu, ce a mers bine sau nu și ce planuri avem pentru anul următor. O abordare ușor superficială, care, spun specialiștii, ar putea explica de ce doar 8% dintre oameni reușesc să-și ducă la bun sfârșit rezoluțiile de Anul Nou.

Valul de schimbări declanșat de pandemie a generat însă o serie de transformări ce au modelat și modul nostru de gândire și comportament. Am devenit mai atenți la subtilități și mai dornici să facem distincții clare între ceea ce ne aduce bucurie și beneficii și ce nu. Am devenit mai abili în a trage linii între ceea ce considerăm valoros pentru noi și ce nu. Avem o abordare mai profundă în procesul de planificare și reflectare, tindem să luăm decizii mai aliniate cu ceea ce ne dorim cu adevărat și ne face să ne simțim împliniți.

Cu toate acestea, am observat că, deși ne străduim să fim mai obiectivi și să ne evaluăm mai corect atât pe noi, cât și acțiunile noastre, există încă un soi de reticență în a ne explora în profunzime, în a ne recunoaște vulnerabilitățile sau greșelile. Poate că ne este teamă sau, poate, pur și simplu, nu știm cum să facem acest lucru. Prin urmare, am apelat la ajutorul unui specialist care să ne îndrume în această călătorie. Să ne ofere câteva instrumente ce ne-ar putea facilita înțelegerea emoțiilor și vulnerabilităților, dar și să evidențieze cum aceste aspecte ne influențează modul în care luăm deciziile și acționăm.

Avem nevoie să ne privim în față succesul!

”Cel mai bun moment din viață este Acum”, crede cu tărie Celestina Dumitru, un profesionist care și-a făcut o misiune din însoțirea celorlalți în eliberarea și activarea resurselor psihice proprii, adăugând un plus semnificativ și valoros în contactele din relații și căutând accesul la bogăția și plenitudinea vieții, cu bucurie și sens.

”De obicei, încheierea unei perioade reprezintă un bun prilej de a face o trecere în revistă a principalelor momente, gânduri și trăiri pe care le-am avut și le-am simțit. Începutul fiecărui an aduce cu sine multă energie, dat fiind faptul că se deschide în fața noastră o perspectivă a tuturor posibilităților. Apoi, de-a lungul anului, ne mai reamintim despre rezoluțiile noastre, uneori vag, alteori cu stres sau indiferență ori cu bucuria împlinirii și a ducerii la bun sfârșit. Dar ce contează în mod real? Cu siguranță, important este ceea ce am învățat din realizarea, din amânarea sau din anularea obiectivelor pe care ni le-am propus în anul ce se pregătește să se încheie. Pentru că succesul nu vine întotdeauna exclusiv din îndeplinirea țelurilor noastre, poate fi o consecință a renunțării la unele dintre ele sau la modelarea, modificarea altora”, explică psihologul.

Citește articolul integral pe Revista Cariere

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top