Now Reading
Unde este mandria noastra de romani?

Unde este mandria noastra de romani?

Revista Psychologies

Suntem cu totii prinsi in acest gigant malaxor al crizei financiare. Psihologia colectiva functioneaza acum la cote maxime. Noi, oamenii simpli, ne temem. De ce? Pentru ca, intotdeauna, lucrurile rele ne afecteaza pe noi, cei simpli, si nu pe cei care tot timpul au avut parte de un trai de invidiat. Poate nu isi vor mai schimba masina o data pe luna… ar fi o tragedie pentru ei, nu?

Dar, undeva intr-un satuc sarac al tarii noastre, mame disperate ajung sa isi vanda proprii copii. In alt satuc… sau poate chiar oras ruinat financiar, o fetitza de 8 ani munceste cu ziua pe la vecini ca sa-si intretina ceilalti frati. Aceasta este imaginea de asamblu a Romaniei de criza.

In timp ce o duduie plange cu disperare ca masina ei (cumparata acum o luna) s-a invechit, o alta femeie plange cu lacrimi amare ca a ajuns la inchisoare furand o paine pentru copiii sai. Asa am ajuns noi… si cel mai probabil, stramosii nostri se rasucesc acum in mormintele lor. Cum ne-am pierdut noi demnitatea si am ajuns atat de jos? Cum ne-am vandut noi sufletele? Unde este mandria noastra de romani?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top