Now Reading
Am trecut prin atacuri de panica

Am trecut prin atacuri de panica

Am 34 de ani si sunt insarcinata in trei luni. Acum fix 1 an am trecut printr-un sir de atacuri de panica, incepute brusc, de care am scapat dupa tratament – 6 luni de psihanaliza si 6 luni de Cipralex si Rivotril. Am inteles multe despre aceasta tulburare „grava” (doar cei care trec prin ea stiu ce inseamna), insa as dori sa va intreb daca un tratament de durata mai lunga este necesar pentru a preintampina si alte atacuri, ma refer la psihanaliza, sau este recomandata o terapie comportamentala in situatia in care ele vor mai apare. Bineinteles, acum nu ma gandesc ca voi mai face astel de atacuri, dar nu se stie niciodata… Va multumesc

Intrebare pusa de: clau, 34

Raspunsul psihologului:

Din mesajul dumneavoasta reiese ca inca nu ati depasit si integrat in profunzime discutiile terapeutice anterioare, spun asta pentru ca va faceti deja griji pentru a gasi cea mai buna metoda pentru o situatie viitoare, ipotetica si nu pentru ceva concret in prezent.

Cred ca nu exista o metoda „ideala” pentru tratarea atacurilor de panica si ca metoda comportamentala ca si psihanalitica va pot ajuta in egala masura, cu direntele, de tehnica, de timp, implicare financiara, metoda, pe care, cu siguranta le cunoasteti.

Cel mai bine ar fi sa va analizati vechea experienta si sa vedeti daca noua metoda comportamentala vi se potriveste mai mult, la urma urmei, trebuie sa o incercati ca sa va decideti, nu?!

Ceea insa nu pot trece cu vederea, este mentiunea dv in ceea ce priveste sarcina dv. Oare sa fie vreo legatura intre acest lucru si faptul ca deja va ganditi la viitor, la ceea ce vi s-ar putea intampla?.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top