Now Reading
Au trecut 24 de ani si lucrurile s-au inrautatit

Au trecut 24 de ani si lucrurile s-au inrautatit

Sunt casatorita de 24 de ani si am un baiat de 16 ani. Cam la un an de la casatorie lucrurile au inceput sa scartie in familia noastra. Ani de-a randul am sperat ca lucrurile se vor schimba, dar iata ca au trecut 24 de ani si lucrurile s-au inrautatit. La un moment dat intre noi a intervenit si o alta femeie pentru care ne-a si parasit cateva luni. Eu am acceptat sa se intoarca, dar de atunci a inceput sa bea si asta seara de seara, iar de atunci distanta dintre noi doi s-a marit cu toate ca eu am sperat ca ne vom apropia, pentru ca am reusit sa trecem peste un moment dificil.

Mi-a fost teama atunci sa divortez. Azi nu stiu daca divortul e solutia cea mai buna. Poate teama de a nu ramane singura cu un copil m-a oprit atunci si ma opreste si acum mai ales ca intre timp sunt cu 10 ani mai in varsta.

Dupa nasterea copilului am renuntat la cariera mea si acum sunt in situatia ca depind material de el, cu toate ca am doua facultati. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa divortez cu toate ca situatia e cea pe care v-am descris-o? Eu personal simt ca s-a ajuns la limita si nimic nu se mai poate schimba.

De ajutor specializat, un psiholog specializat in relatia de cuplu nici nu vrea sa auda, mai ales ca sunt foarte putine momentele in care nu bea si in care pot vorbi cat de cat cu el despre problemele noastre. Cu toate ca poate mai sunt multe de spus si ca poate ca ati mai intalnit asemenea situatie, un sfat din partea dumneavoastra mi-ar fi util. Multumesc, anticipat!

Intrebare pusa de: Romanita, 45

Raspunsul psihologului:

Desi imi dau seama ca va e greu sa va asumati responsabilitatea unei decizii, nimeni n-o poate lua in locul dumneavoastra. Spuneti ca ati acceptat sa se intoarca dupa ce cateva luni v-a parasit pentru o alta femeie, iar acum va simtiti data la o parte din viata lui de bautura, de parca nu s-ar fi intors niciodata de fapt. Pareti sa preferati aceasta situatie care dureaza de multa vreme. De frica sa nu ramaneti singura? Din comoditate si obisnuinta? Sau inca il mai iubiti si nu stiti ce sa faceti sa-l aduceti inapoi acasa?

O discutie cu un psiholog sau un psihoterapeut v-ar ajuta sa intelegeti mai bine ce va doriti de fapt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top