Now Reading
Avem probleme sexuale…

Avem probleme sexuale…

Locuiesc cu prietenul meu de un an de zile, ma iubeste, il iubesc, dar avem probeme din punct de vedere sexual. Nu imi place ca se grabeste si nu ajung la orgasm iar dupa ce terminam se lauda cat e de bun la pat. Stiu ca nu o face intentionat, dar imi pare rau pentru el sa-i spun ca eu de fapt nu m-am simtit ok pana la capat. In plus, de ceva vreme imi tot vine in cap ideea de a fi cu alta persoana. Nu stiu ce sa fac.

Intrebare pusa de: Heljoni, 20

Raspunsul psihologului:

Iubirea pare sa nu fie singurul ingredient de care un cuplu are nevoie. Comunicarea sentimentelor si exprimarea libera a nevoilor, nu doar ajuta la clarificare ci ajuta la o dezvoltare si maturizare a calitatii actului sexual. Asta pentru beneficiul comun al celor doi. Cu cat devin mai buni in a darui si face dragoste, cu atat creste si satisfactia sexuala a fiecarui partener.

Poate ca ar fi de dorit sa-i aratati cat mai intelegator, in modul cel mai respectuos, ca este nevoie de doi pentru ca un act sexual sa aiba succes, si ca satisfactia unuia nu ajunge pentru indeplinirea acestui tel. Desigur, prin asta se poate intelege ca ambii parteneri sa aiba orgasm la fiecare contact. Nu sunt de acord cu asta! Scopul este obtinerea placerii si nu obtinerea orgasmului feminin/masculin.

Evident ca este dezirabil ca asta sa se intample. Pana la un punct satisfactia partenerei/partenerului poate fi un act de altruism, dar placerea trebuie cautata in doi. Ceea ce se stie este ca odata obtinuta placerea de catre femeie, ea poate genera la randul ei si mai mari satisfactii erotice unui barbat.

Obtinerea placerii personale unilaterale tine mai degraba doar de gratificarea stimei de sine si in nici un caz de iubire, intelegere si daruire pentru fiinta iubita. Tine de o neintelegere bazala a relatiei, a tandretii si intimitatii erotice. Cred ca nu va simtiti nevoile erotice recunoascute si apreciate de catre partener si de aceea, oarecum firesc, pare sa cautati un partener care sa vi le satisfaca. Ce va deranjeaza mai tare: ca nu stie sau ca nu cauta sa invete cum si ce vrea o femeie?
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top