Now Reading
Baiatul meu s-a indepartat de mine

Baiatul meu s-a indepartat de mine

Buna ziua. Am 36 de ani si anul trecut m-am despartit de tatal copilului meu, dupa 16 ani de convietuire. Ultimii ani au fost un chin, traiti sub teroare, dar nu am reusit sa ma despart de el din cauza fricii de a pierde copilul (care are 15 ani). Mereu ma ameninta ca nu ma va mai lasa macar sa ma apropii de el . Si pana la urma asa s-a intamplat. N-am mai rezistat pana la urma si am plecat de acasa, fara sa iau mai mult de o valiza cu haine si copilul.

Binenteles ca a fost un scandal enorm, a luat copilul la el cu tot felul de amenintari si nu am reusit nici in prezent sa ajung la o intelegere cu el. Intre timp am cunoscut un alt barbat, iar acum motivul principal (asa spune el) ca sa nu vad baiatul este ca am pe altcineva.

Ma rog, situatiea e complicata, dar ce ma preocupa cel mai mult este ca baiatul meu, cu care eram cea mai buna prietena, s-a indepartat de mine, nu-mi raspunde la telefon, nu il vad cu saptamanile si nu stiu ce sa fac. Tatal lui e foarte violent, asa a fost mereu (mai are rost za zic ca e italian?), de cate ori incerc sa ma apropii de copil ma ameninta cu moartea si ne trimite zi de zi mesaje obscene si ce e mai rau este ca eu cred ca baiatul meu traieste sub aceiasi teroare sub care am trait si eu. Dar nu recunoaste. Asa faceam si eu. Cum sa vorbesc cu el ? Ce as putea face?

Intrebare pusa de: Oltean, 37

Raspunsul psihologului:

O mama simte instinctiv ce se intampla cu copilul ei. Daca tu crezi ca ii e greu, ca traieste sub teroare, dar ca nu recunoaste acest lucru, probabil ca asa si este. Poate nu vrea sa te supere povestindu-ti despre viata grea pe care o duce si din cauza asta nu iti raspunde la telefon si nu il vezi cu saptamanile. Dar sa stii ca el este destul de mare acum ca sa poata sa isi infrunte tatal si sa ii spuna ca vrea sa se intalneasca cu tine.

Tu il cunosti cel mai bine, poate ca tatal lui il timoreaza si il ameninta, iar el fiind o fire mai fricoasa nu iese din cuvantul lui. Ar trebui sa imi mai scrii si sa mi-l descrii pe fiul tau ca sa stiu ce sfat sa iti dau. Pentru ca necunoscandu-l, nu pot decat sa ma gandesc ca e mai intovert si mai retras, daca a crescut in mediul asta in care zici ca a existat mereu violenta si scandaluri. Daca fiul tau e mai timid si mai sensibil, probabil ca nu stie cum sa reactioneze acum. El poate fi persecutat de tatal lui si nu iti spune aceste lucruri ca sa nu te faca sa suferi.

Ar fi bine sa iei legatura cu autoritatile de politie si asistenta sociala si sa raportezi cazul. Totusi, nu mi-ai spus daca ai fost casatorita legal cu sotul tau, daca esti in Romania sai in Italia si unde traieste copilul tau. Astept sa imi scrii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top