Now Reading
Cum sa il fac sa inceteze cu avansurile?

Cum sa il fac sa inceteze cu avansurile?

Exista cineva care de vreo doi-trei ani imi face avansuri, imi bate apropouri sa fim impreuna. Desi il cunoaste si pe sotul meu, tot nu s-a oprit. Cum sa procedez sa-l fac sa inteleaga ca nu-mi insel sotul? Nu pot sa-l evit pentru ca lucram impreuna.

Intrebare pusa de: Eugenia

Raspunsul psihologului:

Solutia optima este raspunsul asertiv, dar ferm.

Din mesajul tau am impresia ca nu i-ai dat un raspuns clar cu privire la ceea ce tu doresti sa se intample sau sa nu. Te invit sa te gandesti in primul rand la contributia ta in intretinerea situatiei timp de atata timp. Daca ai alimentat fie si cu un zambet intentia sau invitatia lui, te sfatuiesc sa iei in considerare acest lucru. Daca timiditatea a fost o forma prin care te-ai blocat in raspuns atunci cauta sa-l intalnesti intotdeauna in prezenta celei de a treia persoane.

Cand te simti pregatita spune-i ca te deranjeaza mesajele lui si nu esti dispusa pentru continuarea relatiei profesionale daca nu inceteaza. Nu am mai multe informatii referitoare la simplitatea sau gravitatea avansurilor. Oricum, coleg, subaltern sau sef, nu trebuie sa-l lasi sa te deranjeze cu comportamentul lui. Pentru oricare dintre ei poti aplica variantele de raspuns de mai sus. Daca pana acum nu i-ai dat niciun raspuns ori i-ai raspuns amabil, te anunt ca ambele variante sunt nocive. El are spatiu pentru a-si imagina orice. Solutia optima este raspunsul asertiv dar ferm.

Daca nu te simti pregatita pentru asa ceva, atunci pana si un raspuns agresiv este oricum mai bun: „Te rog sa incetezi cu avansurile ACUM!”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top