Now Reading
Cat de mult conteaza personalitatea psihologului/terapeutului

Cat de mult conteaza personalitatea psihologului/terapeutului

Va multumesc mult pentru raspuns! Spuneti-mi insa ce fel de terapie mi-ati recomanda? Si mai am o singura curiozitate: cat de mult conteaza personalitatea psihologului/terapeutului pentru pacient(mine). Va intreb acest lucru deoarece am fost de curand la un psiho-terapeut care mi-a identificat foarte bine probleme,si m-a si ajutat intr-o anumita masura, insa personalitatea si chiar aspectul sau nu imi sunt chiar pe plac. Este aceasta o problema? Ar trebui sa merg la un terapeut care sa ma si ajute si care sa-mi placa ca personalitate/om? Va multumesc!

Intrebare pusa de: Ivanovici, 21

Raspunsul psihologului:

Exista foarte multe (zeci din cate stiu) forme de psihoterapie si important este ce credeti ca vi se potriveste dvs. Unele terapii sunt axate pe simptom, altele (precum cea psihanalitica) exploreaza si alte probleme, incercand sa ajunga la motivele profunde interne ale lor. Puteti sa gasiti cu usurinta pe internet scurte descrieri ale metodelor si principiilor teoretice pe care se fundamenteaza cele mai cunoscute forme de psihoterapie.

Cel mai important lucru este sa va simtiti confortabil cu terapeutul dvs, sa puteti discuta cu el despre ce va framanta si sa gasiti intelegere, sa va inspire incredere. Multi terapeuti buni nu dau informatii despre ei insisi, asa ca par rezervati fara a fi neaparat asa.

Ati putea discuta despre nemultumirile dvs cu psihoterapeutul la care va duceti, exista forme de terapie in care discutiile despre relatia dintre client si terapeut sunt un instrument de explorare si analiza a problemelor clientului. Oricum probabil ca o sa va dati seama in scurt timp daca terapeutul despre care vorbiti vi se potriveste sau nu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top