Now Reading
Ce am trait cu el e unic

Ce am trait cu el e unic

Am „iesit” de 5 luni dintr-o relatie cu un barbat mai mic ca mine. Relatie pe care a initiat-o el. Eu nici nu am crezut vreodata ca ar fi posibil asa ceva. La inceput mi-a spus ca nu vrea sa ma indragostesc de el, sa nu devin dependenta de el, apoi ne-am simtit minunat impreuna, ma definea ca fiind „sublima, superba, divina, femeia perfecta pentru el”. Ca apoi, tot el, sa inceapa sa ma raneasca, cautand tot felul de motive – ca m-am indragostit de el (cand el a facut TOTUL ca acest lucru sa se intample), apoi sa-mi spuna ca vom fi cei mai buni prieteni, dar el „a inceput sa iasa cu o fata”. In final a refuzat sa ma mai vada… Ca sa-mi revin, am incercat orice, dar parca totul se infunda undeva si incercarile mele esueaza. Nu reusesc sa-mi revin si sa privesc in jurul meu. Toata lumea spune ca sun o femeie frumoasa si foarte inteligenta, ca arat de 30 de ani. Vad barbati care ma privesc admirativ, dar nu-mi pasa. Simt ca ce-am trait cu el nu voi mai trai niciodata… sunt disperata!

Intrebare pusa de: S., 41

Raspunsul psihologului:

Este minunat ca la 41 de ani arati ca la 30. Emotional vorbind, esti chiar mult,mult mai tanara! Mesajul tau descrie o poveste in care tu te portretizezi mai degraba ca o adolescenta naiva, aflata la prima iubire. Iar el apare ca un Casanova (e adevarat, un pic cam pervers, gasind satisfactii in jocuri sado-masochiste la nivel emotional) cu cel putin 20 de ani mai in varsta decat tine!

Ce aud eu din discursul lui este ca, de la bun inceput, el ti-a descris jocul pe care voi doi urma sa il jucati: el va face toate eforturile sa te seduca, dar tu NU trebuie sa-i cedezi, tu NU trebuie sa te indragostesti de el! Daca te indragostesti, ai pierdut si jocul s-a terminat!

Evident, tu nu ai vrut sa auzi asta, nu l-ai luat in serios, sperand ca …. etc etc etc. Te-ai indragostit, ai pierdut si jocul s-a terminat. Punct.

Cat priveste partea cu “esti sublima, superba, divina, femeia perfecta pentru el”, zau ca seamana cu acea celebra fabula a lui Voltaire in care vulpea, pentru a-i lua corbului cascavalul din cioc, ii complimenteaza acestuia vocea cu maiestria unui manipulator iscusit si versat!

Imi pare rau daca discursul meu pare lipsit de empatie, te asigur ca nu este deloc asa, dar vreau sa te trezesc putin din rolul acesta de puera naiva, sedusa, pacalita si abandonata in care ai intrat! Si nu am la dispozitie contextul unei psihoterapii pentru a face asta.

Pentru ca tot am vorbit de fabula, hai sa tragem si o morala din povestea ta. Emotional, esti o adolescenta care are mare nevoie de apreciere (sa i se spuna cat de minunata si debspeciala este), naiva si usor de pacalit. Cu cat slabiciunea ta pentru flatare, magulire, lauda, este mai pregnanta, cu atat vei risca mai mult sa cazi victima unor manipulatori sentimentali iscusiti. Data viitoare cand ti se va spune ca esti frumoasa si ca arati de 30 de ani, spune “multumesc” cu gratie, dar aminteste-ti tie insati ca ai 41.
 

View Comment (1)
  • Am cunoscut acum doua luni un barbat. Se purta foarte atent, ca isi doreste copii etc. Nu mi-a dat motive sa ma indoiesc de el. Am fost plecata din tara o luna timp in care am tot vorbit, am revenit, totul ok dar dupa doua zile imi spune ca nu este indragostit de mine, nu s-a apropiat etc. Totusi ne-am mai vazut. Nu cred ca are pe altcineva iar eu nu stiu daca este cazul sa mai lupt pentru el… Desi simt ceva 🙁 ce pot face?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top