Now Reading
Arta de a visa cu ochii deschiși

Arta de a visa cu ochii deschiși

alina-rânbu
Arta de a visa cu ochii deschiși

„Atunci când sufletul dorește să experimenteze ceva, el aruncă în fața sa o imagine a experienței respective și intră în propria imagine.”

~ Meister Eckhart ~

Ai idee la ce te gândești toată ziua?

Pare o întrebare prostească, dar cei mai mulți dintre noi nu observăm de fapt drama care se petrece în mod constant în capul nostru. Sunt sigură că ai auzit zicala „Ai grijă ce-ți dorești, pentru că s-ar putea să primești!!!”. Aceasta este legea universală a atracției în acțiune și se aplică tuturor fără îndoială. Dacă ne dăm voie să fim conștienți și prezenți putem observa că gândurile noastre zilnice și reacțiile noastre la mediul înconjurător sunt în mare parte pe pilot automat. Ne desfășurăm activitatea zilnică, ne facem planuri și interacționăm cu oamenii din jur, dar între timp avem și temeri secrete, ranchiună și o mare cantitate de discuții negative despre noi înșine. Cum îți merge viața? Dacă ești cu adevărat atentă, vei începe să vezi că realitatea din afara ta reflectă ceea ce se întâmplă în capul tău.

Visarea cu ochii deschiși și legea atracției

Lucrul pe care te concentrezi crește, se amplifică.

Dacă îți faci mereu griji în legătură cu asta sau cu cealaltă… atunci ghici ce? Vei atrage mai multe evenimente în viața ta pentru care să-ți faci griji. Este chiar atât de simplu. Dacă îți spui să NU-ți faci griji în legătură cu ceva… ei bine, te concentrezi asupra acelui lucru, deci îți faci griji.

Măiestria este să te gândești la ceea ce îți dorești și nu la ceea ce NU îți dorești.

Și nu, nu este ușor să schimbi o viață întreagă de gândire obișnuită, dar simplul fapt de a fi conștient de ea este un pas în direcția cea bună. Vei începe acum să te surprinzi pe tine însăți în dramele tale interne. Când o faci, încearcă să schimbi gândul cu ceva care te face să te simți mai bine. Dacă te simți mai bine, devii „detașată” de drama actuală și treci mai departe.

Perspectiva ta se schimbă și te afli în flux pentru moment. Uneori, a te simți mai bine înseamnă că vei trece prin emoții negative, cum ar fi furia sau durerea, dar dacă te scoate din depresie sau disperare, atunci este un pas în direcția cea bună. Poți continua să urci pe scara emoțională de acolo până când vei simți mai multe emoții pozitive, cum ar fi curajul, acceptarea și pacea.

Încetinirea conștientă a minții și doar a fi prezent, fără a te concentra asupra trecutului sau viitorului, va face o diferență uriașă în starea ta de spirit și în starea ta generală. Meditația, rugăciunea, plimbările în natură sau întocmirea unei liste cu lucrurile pentru care ești recunoscătoare sunt câteva modalități de a face acest lucru. Practicarea acestui lucru puțin în fiecare zi va face minuni, garantat!

Iată o altă vorbă mare: „Dacă vei continua să faci ceea ce ai făcut întotdeauna, vei continua să obții ceea ce ai obținut întotdeauna”. Cu alte cuvinte… este necesar să schimbi acele gânduri obișnuite, discursul inteiror și acele reacții pentru a obține rezultate mai bune.

Doar o notă finală aici: După cum știi, schimbările personale pot aduce uneori o anumită cantitate de bulversare în viața ta, dar acest lucru este perfect normal. Recunoașterea haosului ca parte a procesului, te va ajuta să continui să mergi înainte.

„Omul nu poate învăța nimic decât trecând de la cunoscut la necunoscut.”

~Claude Bernard~

 

Visează în continuare și adu aceste visuri în realitate!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top