Now Reading
Ce anume se intampla o data cu terminarea studiilor?

Ce anume se intampla o data cu terminarea studiilor?

Buna ziua! Este pentru a doua oara cand va scriu si, cu aceasta ocazie, tin sa va multumesc pentru ajutorul deja acordat. Intrebarea mea este, din nou, referitoare la o viitoare cariera in psihologie.

In principal, as dori sa aflu detalii despre ce anume „se intampla” o data cu terminarea studiilor de licenta/masterat daca as avea in vizor, spre exemplu, domeniul organizational, educativ sau chiar terapeutic. Din cate am auzit, se dau fel de fel de examene in urma unei perioade de „ucenicie” sub indrumarea unui psiholog practicant/autorizat etc. Va multumesc mult!

Intrebare pusa de: Roberta, 19

Raspunsul psihologului:

Dupa terminarea studiilor se merge la Colegiul Psihologilor din Romania si se da examen pentru obtinerea atestatului de libera practica in domeniul in care doresti: psihologie organizationala, psihologie educationala sau psihologie clinica.

Faptul ca nu ai deloc experienta profesionala ii va determina pe cei din Colegiu sa iti acorde dreptul de libera practica dar in supervizare. Adica vei face un contract cu un psiholog mai experimentat si cu vechime, care sa iti coordoneze activitatea in care lucrezi. Dupa un anumit timp (numar de ore in supervizare) vei putea sa mergi la Colegiu si sa devii psiholog autonom, adica fara supervizare. Dar astept sa imi spui mai concret in ce domeniu vrei sa lucrezi ca sa imi dau seama ce fel de supervizare iti trebuie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top