Now Reading
Ce as putea face cu gelozia mea?

Ce as putea face cu gelozia mea?

Stau cu o fata de 6 luni. Ea are 15 ani. Ne iubim mult. Cel putin asa cred eu. De fiecare data cand o invit acasa la mine sa-mi cunoasca parintii, da diferite motive ca sa nu vina. Si mi-a spus ca nu se simte pregatita. Parintii mei vor s-o cunoasca. Asta nu conteaza. Ce conteaza e ca nu stiu… Eu am vorbit si despre sex cu ea. E foarte deschisa. Am o impresie ca i-ar fi frica ca i-as face ceva. Dar i-am promis ca eu nu fac nimic pana cand nu se simte ea pregatita. De o vreme ne tot certam. Eu nu sunt genul sa iasa cu gasca si ea vrea numai asa. Ne-am vazut numai noi 2. Asta e bine. Dar ce as putea face cu gelozia mea? Ea are ff multi prieteni apropiati baieti si sunt ff gelos cand vine vorba de cineva. Var rog mult dati-mi un sfat pentru ca nu vreau sa o pierd.

Intrebare pusa de: Andrei, 17

Raspunsul psihologului:

Scisoarea dv nu este foarte clara. Nu am inteles foarte bine situatia dv pentru ca spuneti ca „stau cu o fata de 6 luni” – adica stati impreuna? Unde?

Daca m-as opri doar la continutul pe care l-am inteles, simt eoia sa va intreb cat de importanta este aceasta prietena pentru dv? De ce este nevoie ca parintii dv sa o cunoasca? Ce ar aduce ;validarea’ lor?
In functie de fiecare adolescent, valorile si lucrurile importante au o alta ordine. Incercati sa aflati de la prietena dv care este aceasta ordine, ce isi doreste, ce ar avea nevoie. La fel si dv ar trebui sa ii spuneti care va sunt prioritatile, lucrurile importante pentru dv.

Iesirile cu gasca vs iesirile in singuratate: aici sunt mai multe forte care trag in directii contrare, pe de-o parte este varsta la care nevoia de grup poate fi foarte mare, cruciala, care ajuta formarea personalitatii sociale – in grup un tanar se confrunta, compara, analizeaza, isi manifesta divesre mecanisme psihologice si sociale, se joaca; grupul ii confera un anumit statut social si il poate defini. Iesirile in cuplu sunt importante pentru a scoate romantismul, dragostea, intimitatea la suprafata. Vedeti ce anume nu corespunde la prietena dv cu punctul dv de vedere.

Poate ca sunteti „crescuti” diferit, poate ca aveti alte prioritati, poate ca alte lucruri sunt mai mult valorizate. Sexualitatea este in sine un subiect greu si dificil de abordat, care va poate gasi pregatiti sau nu, fiecare are ritmul sau si nevoile sale. Ceea ce nu inteleg este aceasta „disperare” a dv de a o prezenta parintilor. Cat de important si ce reprezinta aceasta prezentare? Ce v-ar aduce ea in ochii parintilor dv? Cwe rol ar juca in negocierea dintre dv si ei?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top