Now Reading
Concurenta intre colege

Concurenta intre colege

De cand am fost avansata, una dintre colege ma tot sicaneaza. Are mereu cate o replica sau un raspuns prin care ma pune intr-o lumina proasta. Bucuria avansarii este acum umbrita de rautatea acestei colege. Ma obsedeaza gandul sa nu fac greseli, pentru ca ea are grija sa foloseasca orice ocazie ca sa le scoata in evidenta. In timp ce lumea se plange de sefi, eu nu am nicio problema cu el, ci doar cu un egal de-al meu. Cum sa procedez?

Intrebare pusa de: Oana

Raspunsul psihologului:

Este o situatie de serviciu destul de obisnuita si va face parte din calirea ta. Un aspect este legat de faptul ca tu simti si interpretezi intr-un mod desconsiderator ceea ce spune colega ta.

Aici este bine sa iti reevaluezi complexele tale si tot ceea ce tine de stima de sine. Un alt lucru pe care doresc sa-l subliniez este relaxarea. Cauta sa accepti ca poti face greseli, si daca ea iti atrage atentia, este un lucru pozitiv si iti ofera ocazia sa te corectezi. Pana la urma, o critica ne ajuta sa vedem mai clar in noi insine.

Cel mai rau ar fi daca te-ar lasa sa perseverezi in greseala si sa ai rezultate pe masura. Dupa ce vei ajunge sa crezi toate lucrurile astea, ii poti spune chiar si ei: „De fiecare data cand imi subliniezi greselile, imi dau seama ce ajutor imi oferi, am ocazia sa ma corectez din mers “.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top