Now Reading
Cum sa imi organizez timpul?

Cum sa imi organizez timpul?

Imi doresc foarte mult sa invat dar niciodata nu-mi organizez timpul astfel incat sa merg pregatita la un examen. Sunt dezamagita de rezultatele obtinute la facultate si le pun in seama a doua cauze principale: 1. nu-mi planific timpul corect, 2. putere de concentrare foarte mica, capacitate de memorare scazuta. Ma gandesc adesea la ceea ce ma motiveaza, ma gandesc si la repercusiunile pe care le atrage o nota mica, dar parca nimic nu mi se pare prea grav inainte de un examen. Imi spun mereu ca am timp si-mi demonstrez de fiecare data ca ar fi trebuit sa „bat fierul cat a fost cald”. Dorinta de evolutie si cunoastere lupta cot la cot cu trandavia, delasarea si superficialitatea. De cele mai multe ori castiga ultimele trei, nu pentru ca-s mai multe, ci pentru ca sunt mai usoare. Cum sa fac sa petrec mai mult timp facand ceea ce consider ca este util?

Intrebare pusa de: Matache, 20

Raspunsul psihologului:

Va aflati deci intr-o situatie de conflict intern. Acest conflict merita investigat in profunzime. Poate ca in spatele „trandaviei, delasarii si superficialitatii” se ascunde de fapt altceva. Aceste manifestari pot reprezenta o forma de protest: impotriva a ce? Impotriva a cui?

Problemele cu care va confruntati dvs sunt frecvent intalnite in cazul acelor tineri care s-au adaptat „de nevoie” cerintelor parintilor (si nu de placere sau din convingere), care s-au revoltat in sinea lor dar nu au putut sa-si exprime direct revolta. Si atunci si-o exprima si ei cum pot.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top