Now Reading
Cum sa procedez pentru a rezista presiunii psihice?

Cum sa procedez pentru a rezista presiunii psihice?

Cum sa merg mai departe? De 23 de ani il cresc si ingrijesc pe fiul meu, cu un handicap psihic sever ( QI=30). In ultimii ani, este mult mai agitat si chiar agresiv cu noi si mai ales cu obiectele din casa. M-am informat despre centrele specializate in acest sens si, datorita conditiilor precare din acestea dar si lipsei de locuri, am dedus ca institutionalizarea nu este o solutie, cel putin pentru prezent. Cum sa procedez pentru a rezista presiunii psihice la care sunt supusa zilnic, asta in conditiile in care nici sanatatea mea fizica nu mai este tocmai buna (m-am operat de cancer tiroidian in 2006)? Multumesc.

Intrebare pusa de: miliade, 44

Raspunsul psihologului:

Presiunea la care sunteti supusa, suferinta si frustrarea inevitabile se fac simtite in mesajul Dvs. Punandu-ma in locul Dvs, imi imaginez ca as simti deopotriva suferinta si empatie pentru copil, frustrare teribila si nu in ultimul rand furie. Furie pe situatie, pe viata, si chiar in raport cu propriul copil. Furia nu transpare din mesajul Dvs, de aceea presupun ca o reprimati. Cancerul tiroidian ar putea avea legatura cu faptul ca nu va permiteti sa verbalizati, sa va exprimati emotiile ( ex. furia ).
V-ar fi de mare ajutor sa vorbiti cu un psihoterapeut despre greutatile cu care viata v-a incercat si despre gandurile, sentimentele si emotiile pe care acestea le-au generat in Dvs. V-ati descarca si ati suporta mai usor problemele zilnice.
De asemenea, fiul Dvs ar benefia de pe urma unor sedinte cu un psiholog specializat in lucrul cu persoane cu nevoi speciale (handicap)..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top