Now Reading
De ce vrem partenerul doar pentru noi

De ce vrem partenerul doar pentru noi

Buna ziua. Va scriu pt. ca nu gasesc raspunsuri la problemele mele cu care ma confrunt de ceva timp. Sunt casatorita si am un baietel. Foarte de curand am avut niste discutii foarte aprinse cu sotul meu, ajunsesem la punctul in care vroiam sa ne despartim dar ne-am dat seama ca ne iubim mult si ca nu vrem asta.

In discutiile pe care le-am avut sotul meu mi-a recunoscut ca m-a trisat de mai multe ori. Pentru ca il neglijam ..avea dreptate aici ..Mi-am recunoscut vina. Stiu ca stresul, copilul, lipsa banilor etc. m-au facut sa cam uit de el… Asta acum sa rezolvat.

DAR …Acum el imi spune ca nu simte ca traieste, ca vrea sa-si valorifice potentialul, vrea sa se distreze, sa simta ca traieste la maxim, sa se distreze cu femei, ca ele nu reprezinta nimic pt el si ca se va intoarce acasa pt ca eu sunt spciala pt. el, ca el vrea sa profite de femeile cu bani sa le suceasca mintile (sa se joace cu mintea lor) ca asta vrea sa faca pt ca asta simte.

Eu i-am spus ca nu pot accepta asa ceva. El mi-a spus ca asa suntem toti niste fraieri ca nu ne traim viata si mi-a dat exemplu actori porno care sunt casatoriti si au serviciul pe care il au.

Nu as vrea sa il pierd, il iubesc mult si ne intelegem bine dar nici nu cred ca pot sa ii accept asa ceva. M-ia propus sa fac si eu acelasi lucru ca pe el nu il deranjaza daca ma duc cu altul.

Ce sa cred ca vrea de fapt de la vita lui??? Si intrebarea mea cea mai mare este: – De ce vrem partenerul doar pentru noi si nu acceptam ca in distractiile noastre sa apara o alta persoana??? Stiu doar ca asta este o lege a firii. De ce suntem gelosi chiar daca stim ca pt partener sunem speciali, unici??? Va multumesc.

Intrebare pusa de: Costi, 33

Raspunsul psihologului:

Conteaza foarte mult in decizia pe care o vei lua ce valoare are pentru tine fidelitatea partenerului. Daca aceasta valoare este un principiu de viata, va fi greu sa te schimbi si sa-ti alegi alti parteneri.

In viata ta valorile pot fi o familie fericita, copilul si sotul tau. Propunerea facuta de sot poate sa ti se para imposibila. Incearca sa-ti pui ordine in viata si sa te focalizezi pe convingerile tale.

Poate ca ai trecut printr-o perioada stresanta si din aceasta cauza ti-ai neglijat sotul. Poate ca nu i-ai comunicat partenerului despre problemele cu care te-ai confruntat si s-a simtit exclus, marginalizat, neimportant pentru tine. Atunci s-a reorientat catre alte femei, i-a placut si chiar s-a simtit bine facand aceasta. Lipsa de comunicare dintre voi l-a facut sa „ comunice” cu alte femei.

Faptul ca esti speciala pentru el poate fi un atu pentru tine. Fa-l sa te doresca din nou, sa se reindragosteasca de tine, stimuleaza-l sa te redescopere si poate ca vei obtine si fidelitatea din partea lui. Sau poti intra in jocul lui si poti accepta sa fie si altcineva intre voi. Totul depinde de tine si de valorile tale. Incearca fii empatica cu sotul tau, sa-l intelegi si sa comunici mai mult cu el despre problemele tale si ale lui. Fiind sincera cu el esti sincera cu tine insati si poate va actiona si el la fel fata de tine. Mult succes si ai incredere in ce-ti spune constiinta ta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top