Now Reading
Din greseala m-am indragostit de un coleg de la serviciu

Din greseala m-am indragostit de un coleg de la serviciu

Buna ziua, am si eu o intrebare. M-am casatorit la 19 ani jumatate si am 22 acum. Sotul meu s-a purtat frumos o vreme dar de la inceput nu s-a despartit de ai lui, adica era fosrte des prezent in casa parintilor si lua parte la discutii, cel mai des barfe. Eu nu am fost de acord si m-am opus mai ales ca lui ii placea tot timpul sa fie plecat si pe mine sa ma lase acasa.

Am fost foarte nefericita si din greseala m-am indragostit de un coleg de la serviciu, idila care nu a tinut mai mult de maxim 2-3 luni. Mentionez ca nu a fost mai mult de sarut intre noi. I-am spus sotului meu si apoi l-am rugat sa fecam ceva pentru relatia noastra, dar sa mai stea si el pe acasa si sa fie sot din toate punctele de vedere. La inceput plangea des, i-a sunat pe toti cunoscutii mei apoi, ca sa le spuna… Mai nou nu ma mai pot intelege cu el, nu mai face nimic pentru relatie, imi zice ca daca ar fi vrut sa divorteze ar fi facut-o, dar eu nu vreau sa divortez ca depind de el cu banii, ca sunt fricoasa si asa mai departe.

El cu parintii lui au scos minciuni despre mine iar acum ma acuza el de asta. Iar cu banii nu este asa pentru ca de foarte mult timp el plateste putin pentru casa in schimb imi spune mai mereu ca nu are bani. Eu am fost nevoita sa platesc multe si sa cumpar mancare. Mi-a spus ca castiga mai mult ca mine, dar niciodata nu vine cu banii acasa. Nu stiu ce face cu ei, si daca il intreb imi spune ceva dar nu poate justifica cu nimic, nu-mi poate aduce dovezi ca a facut respectiva plata, la masina de exemplu. Pentru ca la masina nu ma pricep cel mai des el se foloseste de asta sa imi spuna ca a mai facut ceva la masina. Pe langa ca mi-a zis ca sunt tarfa si curva, chiar daca i-am zis ca nu am comis adulter, nu ma crede, mai nou mi-a mai zis ca sunt si slaba la minte si altele asemanatoare…

Nu-mi pot imagina viata cu omul asta mai departe, nu-l mai recunosc. Urmareste sa caute dovezi ca l-am inselat fizic, dar pentru ca nu s-a intamplat nu le va gasi. Am fost tanara si naiva si credula la tot ce mi-a spus, dar acum nu-l mai cred. Nu stiu cum sa fac acum, cred ca el asteapta sa iau initiativa divortului, pentru ca asta simt, din ce imi spune, ca urmareste. Si tuturor ma scoate vinovata iar el nu are nici o vina si nu se uita la el. Nu stiu cum sa ma despart de el: sa-l provoc pe el sa bage divort, sa mai astept sa vad daca se schimba, sa bag eu… Sunt trista, simt ca ma imbolnavesc si nu am putere sa merg mai departe. Parintii imi spun sa mai incerc chiar daca si ei vad cum este el. Nu stiu ce e mai bine. Va rog sa imi dati un sfat.

Intrebare pusa de: Latisa, 22

Raspunsul psihologului:

Spuneti ca sunteti nefericita in aceasta relatie de multa vreme. De aceea, probabil, ideea unui divort a existat in dvs de mai mult timp, nu mi se pare intamplator ca v-ati indragostit de altcineva si ca i-ati marturisit sotului dvs acest lucru poate pentru a-l indemna pe el sa propuna despartirea.

Parintii dvs va sfatuiesc sa mai asteptati si poate adevarata problema este ca va e teama sa nu le respectati sfatul, pentru ca din mesaj reiese ca dvs v-ati pierdut speranta ca lucrurile s-ar putea indrepta.

Sau poate ca nu aveti suficient curaj (de inteles, mi se pare mie, avand in vedere ca va simtiti neinteleasa de cei din jur) sa aveti dvs initiativa, sa acceptati responsabilitatea unei despartiri. Ce va tine in relatia asta? este inca o intrebare la care v-as recomanda sa raspundeti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top