Now Reading
Oare mai are vreun sens sa mai continuam relatia asta?

Oare mai are vreun sens sa mai continuam relatia asta?

De ce ma indragostesc si intru in relatii numai cu baieti care nu sunt din acelasi oras cu mine? Pana acum am avut 2 relatii (una de aproape 3 ani si una de 6 luni) iar in actuala relatie sunt de aproape 1 an. In celelalte 2 cazuri nu resimteam atat de acut distanta, ba mai mult, chiar o apreciam, avand in vedere ca cei doi ma compleseau cu foarte/prea multa atentie (ma sufocau). Acum insa ma macina gandul ca ne vedem cam o data pe luna, ca eu sunt cea care trebuie sa depuna tot efortul (si ma deranjeaza fiindca am senzatia ca daca nu imping eu totul de la spate, se darama ce am construit cu greu pana acum). Recunosc ca la inceput el a fost cel care a venit de cateva ori, insa de cand am venit la facultate si deci am avut libertate sa fac ceea ce vreau, doar eu am fost la el. Stiu ca cel putin 4 ani cat fac eu facultatea, nu exista vreo posibilitate ca noi sa locuim in acelasi oras (el refuza sa vin in Bucuresti fiindca, dupa o relatie de un an si ceva, fosta lui prietena s-a mutat in Bucuresti, iar cand el a vrut s-o urmeze, ea l-a lasat in strada) si-mi este foarte greu. Oare mai are vreun sens sa mai continuam relatia asta?

Intrebare pusa de: Oana, 21

Raspunsul psihologului:

Oana, am sa incerc sa iti raspund, constient fiind de faptul ca raspunsul meu s-ar putea sa nu te ajute prea mult.

Sa ne imaginam o piesa de teatru in care 2 personaje (A si B) se iubesc si in acelasi timp unul din personaje (A) il sufoca cu iubirea sa pe B. Modalitatea pe care o gaseste B de a pastra relatia si in acelasi timp de a nu se lasa sufocat este sa transforme relatia intr-o relatie la distanta. In primele tale 2 relatii tu ai fost actorul care a jucat rolul lui B, iar prietenii tai pe rand rolul lui A. In aceasta ultima relatie, tu joci rolul lui A.

Care este solutia? Ca tu sa schimbi scenariul piesei. Pentru asta, A nu mai trebuie sa-l iubeasca sufocant pe B. Va trebui sa mergi in istoria ta personala si sa identifici cine te-a iubit sufocant si cine te-a iubit intr-o maniera mai ”indiferenta” (s-ar putea sa fie aceeasi persoana!). Reglarea ”conturilor” cu aceste persoane din istoria ta te va elibera de problemele din relatiile tale. Nu este deloc un lucru usor si de aceea iti recomand sa nu pierzi timpul si sa mergi la un psihoterapeut. Daca te hotarasti, scrie-mi pe adresa [email protected] si iti voi recomanda un astfel de terapeut.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top