Now Reading
Sunt optimista si mereu vesela

Sunt optimista si mereu vesela

Revista Psychologies

Voi fi invidiata grav. Voi fi cautata pentru raspunsuri sau retete secrete de viata. Va voi spune de ce ma simt eu minunat in fiecare zi!

Am o slujba obositoare, ca toata lumea. Am un iubit mofturos cateodata, ca toti barbatii. Am vise si planuri si rabdare sa le duc, dar cateodata mi se pare ca nu au nicio sansa, asa cum crede fiecare cel putin o data in viata.

Depresia mea trece repede. Nu am rugaciuni “predate” de samani si nici un psihic cat un munte de rezistent. Pur si simplu am descoperit cateva strategii care functioneaza cand vine vorba de oboseala, stres si plictiseala.

Reincarcarea bateriilor nu este o formula care da bine in articolele glossy despre well-being, ci un mod de adaptare a ta la nevoile si resursele pe care le ai, de fapt, permanent.

Unii ar zice ca e chesti de autoactualizare, cum ma tot lamurea zilele trecute o prietena masteranda in psihologie si mai ca ma invidia pentru felul meu de a fi: mereu incarcata, dand oricat fara sa ma epuizez. Cum fac?

Fac ce imi place! Daca o activitate nu ma atrage, nu mi-o bag pe gat si nici nu ii las pe ceilalti sa ma forteze. A arata care iti sunt limitele este foarte important, mai ales la job.

Si daca e musai sa fie facuta de mine, imi sumec manecile, ma pun pe scaun, ma gandesc la ceva frumos, la cum o sa fie dupa ce termin, la vacanta, la iubitul meu… Orice cat sa ma detasez de loc, sa imi iau avant si sa trec la treaba! Apoi e neaparata nevoie sa ma rasplatesc…

O pauza frumoasa si ceva dulce! In fond, nu uit niciodata ca sunt un copil, iar adultul din mine trebuie sa il rasplateasca dupa ce l-a convins sa stea cuminte si sa faca ce are de facut…

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top