Now Reading
Marius Manole si Ilinca Manolache scot iubirea din tipar in spectacolul „Masculin-feminin”

Marius Manole si Ilinca Manolache scot iubirea din tipar in spectacolul „Masculin-feminin”

Revista Psychologies

Spectacolul “Masculin-feminin”, scris si regizat de Lia Bugnar va avea loc duminica, 13 octombrie, ora 22:00 la Godot Café Teatru, str. Blanari nr 14. Biletele se pot achizitiona de la Godot Cafe zilnic intre orele 12:00 si 19:00 si online pe situl bilete.ro. Pentru mai multe informatii apelati: 021 31 61 682 / 0736 414 244 .

 

„Masculin-feminin“ este primul spectacol de teatru realizat de Asociatia INSPIRA, dupa o piesa de Lia Bugnar. Din distributia spectacolului fac parte actorii: Marius Manole, Andrei Aradits, Ilinca Manolache, Laura Cret si Theodora Stanciu.

Se intampla doar la teatru sa te duci cu asteptari, dar sa te intorci cu intrebari. Adevarurile prezentate pe scena te iau de guler si te scutura de toate inhibitiile si prejudecatile despre tot ce te inconjoara si despre tot ce credeai sau nu credeai ca poate fi iubire.

Teatrul nu are rolul de a rezolva probleme nationale, enigme politiste sau cancerul. Teatrul are puteri miraculoase in clarificarea unor ganduri si stabilirea relatiei cu tine. O piesa de teatru iti poate schimba perceptia asupra unor lucruri esentiale, prin situatiile deloc firesti pe care le expune.

In spectacolul „Masculin-feminin“ vedem iubirea in cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viata deloc ideala pe care o traim in secolul acesta. Nu este nimic amplificat in realitatea povestilor Liei Bugnar. Intamplarile sunt autentice si te trec prin mai multe stari: mai intai esti contrariat, apoi negi, apoi esti curios, apoi esti intelegator si empatic.

Una dintre replicile pe care ti le poti nota direct in minte este cea a Theodorei Stanciu: „Femeia cu un fir dus la ciorap devine o subfemeie“; este o replica simpla, care conceptualizeaza ideea de „imperfectiune feminina“. O alta replica memorabila este cea a Laurei Cret: „In loc sa te lasi dracului iubit tu te ocupi de ura ta pentru tine“. E ca un joc perdant, intre fericire si egoism. Iar Marius Manole spune: „A doua sansa e doar felul universului de a-ti arata ca se poate si mai rau.“

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top