Now Reading
În cuplu, cel mai periculos este virusul singurătății

În cuplu, cel mai periculos este virusul singurătății

Avatar photo

Știi aplicațiile cu ajutorul cărora poți detecta locul în care se află partenerul? Cu care te asiguri că este acolo unde a spus că este? Acum nu mai ai nevoie de ele.

Știi exact unde este partenerul tău: lângă tine, acasă. Dar știi unde este mental si afectiv, pe unde îl poartă gândurile? Proximitatea fizică nu implică automat și intimitate emoțională. Dacă asta ai presupus, este posibil să ai o surpriză.

Ce experimentăm în această perioadă?

Mi-am observat propriile stări, am observat oameni din jur, am vorbit cu foarte multe persoane despre situația actuală și stările pe care le traversează. Cele mai prezente trăiri, cu care toți rezonăm în aceste momente, sunt tensiune, neliniște, îngrijorare, lipsa de concentrare, confuzie, plictiseală, demotivare, indignare, dar și conexiune, empatie, solidaritate.

Stările noastre devin mai intense sau se estompează în funcție de stimulii pe care îi primim. Consumul excesiv de știri pe tema Covid-19 sau știrile false crează panică; umorul relaxează. Acum însă le experimentăm ca frânturi succesive, sacadate; viața cu care eram obișnuiți nu mai are cursivitate.

Cum se reflectă situația actuală în relații?

Dinamica din relația de cuplu se schimbă. Deși avem mai mult timp ca oricând împreună și aparent mai multă oportunitate de a ne conecta, accentul cade pe alte aspecte stringente. Discuția principală se poartă acum în jurul securității financiare și a stării de sănătate. Organizarea spațiului de lucru, implicarea copiilor în diverse activități, menținerea lor activă, planificarea bugetului devin prioritare.

citește continuarea în ediția specială Psychologies: Împreună 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top