Now Reading
Abilitatile persoanelor cu dizabilitati

Abilitatile persoanelor cu dizabilitati

Revista Psychologies

Gala Persoanelor cu Dizabilitati

„Aveam studiile aproape terminate, cand am avut un accident care m-a transformat intr-o persoana cu dizabilitati. Nu imi pot folosi picioarele. Am stat acasa 8 ani, 10 luni si 4 zile, timp in care am cautat constant un loc de munca. Incepusem sa cred si eu ca nu sunt capabil. In sfarsit, am reusit sa ma angajez. Fac programare, DTP si chiar putin design si mi-e draga fiecare lucrare pe care o termin. Ma duc acasa obosit, dar multumit de mine. Fac bine ceea ce fac.”

In aceasta situatie se regasesc multi oameni cu dizabilitati din nastere sau dobandite.

De aceea noi, Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Motivation Romania am decis sa facem prima editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati. O zi pe an vom oferi un spatiu public de intalnire intre persoanele cu dizabilitati, angajatori publici si privati, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si mass media. O zi pe an in care noi, cu totii, sa ne unim fortele in a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati si in a le arata recunoastere celor care lucreaza pentru ca aceste persoane sa fie alaturi de noi in toate aspectele vietii sociale.

Persoanele cu dizabilitati vor putea merge oriunde pe strada, vor putea intra in orice institutie, teatru sau cinema. Persoanele cu dizabilitati vor avea locuri de munca in sectorul public sau privat, la domiciliu sau la birourile organizatiilor sau in unitatile de munca protejate.

Persoanele cu dizabilitati vor avea succese profesionale, se vor bucura de aprecierea celor din jur si vor fi multumite de ele insele. Pentru toate acestea au nevoie de incurajarea noastra si de sprijinul nostru activ.

Capacitatea lor va fi potentata de vointa si intelegerea noastra. Daca esti angajator, deschide-ti portile catre ei. Daca esti coleg, deschide-ti mintea si inima. Daca esti conducator de institutie, aplica legea in privinta accesibilizarii. Daca esti prieten, frate, parinte, incurajeaza-l sa intre in campul muncii. Daca esti parlamentar, apleaca-ti urechea la ceea ce promoveaza organizatiile societatii civile si dezvolta initiative legislative menite sa imbunatateasca viata acestor persoane.

Prima editie a Galei din acest an se va desfasura pe 16 noiembrie, la Bucuresti, sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Te invitam sa-i privesti pe cei cu dizabilitati altfel decat ai facut-o. Indreapta-ti atentia spre ceea ce pot face, spre ceea ce ofera si nu spre ceea ce crezi ca ar trebui sa oferi tu. Fii alaturi de noi in campania de schimbare a statutului persoanelor cu dizabilitati. Angajeaza abilitatea!

http://www.incluziune.activewatch.ro/

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top