Now Reading
3 indicii că ești o femeie puternică

3 indicii că ești o femeie puternică

Deseori când ne imaginăm o femeie puternică o investim cu calități sau abilități care nouă ne par inaccesibile. Iată câteva indicii care te vor ajuta să privești lucrurile din altă perspectivă.

Citește și:

Ce trăsături au persoanele care caută în mod constant validare

Ce prieteni să eviți

Nu ai avut o viață simplă, dar ai depășit obstacolele

De multe ori, dacă am avut o viață dificilă, tindem să devenim mai aspre cu noi însene și să ne judecăm sau criticăm mai mult.

Prin comparație, cele care nu au traversat problemele cu care ne-am confruntat noi, par echilibrate, puternice, cu șanse mai mari de reușită în viață.

Și totuși, faptul că noi ne-am dezvoltat reziliența, că am mers mai departe în ciuda tuturor problemelor și că am depășit obstacolele, ne face mai puternice decât ne imaginăm.

Primul lucru pe care îl avem de făcut este să renunțăm la comparații. Poate altele sunt mai ambițioase, mai perseverente sau au un al șaselea simț în privința oportunităților.

Fiecare suntem construite într-un anumit mod, iar singura persoană față de care putem să ne comparăm obiectiv suntem tot noi însene.

Cum eram înainte și cum suntem acum? Câte probleme am depășit? De câte ori nu ne-am demonstrat că suntem capabile și că avem puterea de a depăși obstacolele? Iată ce ne face puternice.

 

Deși ai suferit, ești capabilă de empatie și compasiune

Cu siguranță am citat materiale despre agresori sau bullys al căror comportament este dictat de o copilărie nefericită, numeroase probleme sau abuzuri suferite. Ei au ales să reproducă un comportament dăunător, iar la rândul lor să facă rău.

Tu ai avut suferințe? Ai trăit drame sau traume? Ai trecut peste ele știind să rămâi aceeași persoană plină de empatie la adresa celorlalți? Înțelegi suferințele celor din jur și ai disponibilitatea de a oferi ajutor?

O femeie puternică este aceea care învață de pe urma problemelor, fără a le transfera asupra celorlalți. Cât timp găsim în noi resurse pentru a avea ceva bun de oferit celor din jur, aceasta este adevărata noastră sursă a puterii.

 

Știi să o iei mereu de la capăt

Există persoane care par să aibă un drum lin în viață. Deși nu le putem aprecia corect, netrăind viețile lor, par să își găsească cu ușurință jobul potrivit, partenerul potrivit și să își atingă obiectivele. Dar oare câte persoane sunt capabile să se adapteze și să o ia de la capăt atunci când este necesar?

O femeie puternică este cea care nu își pierde speranța, nu renunță în fața obstacolelor și este pregătită să răspundă provocărilor. Nu înseamnă să nu simți teamă, tristețe sau, uneori, deznădejde. Sunt emoții firești, în acord cu situația creată.

Uneori, contextul de viață se poate schimba radical, luându-ne pe nepregătite. Dar reușind să depășim momentele de criză, să ne regăsim resursele interioare de a o lua de la capăt și de a porni pe un drum nou, dăm dovadă că suntem puternice, iar pentru aceasta, merităm, în primul rând, aprecierea noastră.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top