Now Reading
(P) Atentie turisti! In Malta se organizeaza excursii antistres

(P) Atentie turisti! In Malta se organizeaza excursii antistres

Revista Psychologies

Pauza este cheia pentru evitarea epuizarii, dar prea putini dintre noi reusesc sa se rupa de treburile de serviciu sau de cele stresante, atunci cand spun ca o vor face. Mai grav este ca la fel se intampla si in vacanta, sustin consultantii in turism ai Malta Travel, care au gasit o metoda practica de a-i ajuta pe turisti sa se relaxeze: ii tin ocupati, pe timpul calatoriei, cu excursii, plimbari cu barca si serbari in aer liber.

Aparent, relaxarea este ceva ce toata lumea ar trebui sa fie capabil sa faca. Cei care sunt stresati in mod constant, sunt dependenti de munca, sau au anumite probleme de sanatate nu reusesc sa apese pe butonul ”off”, in weekenduri sau in vacante, sustin psihologii.

Mai mult, statistici realizate la nivel mondial arata ca un sfert din populatia lumii ar putea fi clasificata drept dependenta de munca, iar aproximativ 3% dintre oameni chiar devin bolnavi atunci cand incearca sa se relaxeze in vacanta, pentru ca, in cazul lor, stresul a devenit un obicei.

 

Malta

 

Tocmai de la aceasta idee au pornit specialistii www.malta.ro, cand au pus la cale o strategie prin care sa-i ajute pe turisti sa se bucure de vacanta, inca de la urcarea in avion.

”O parte a mintii noastre ramane de cele mai multe ori conectata la locul de munca sau la lucrurile pe care le avem de facut si credem ca nu suporta amanare, iar asta nu ne poate lasa sa ne relaxam. Pentru ca turistii sa nu mai aiba timp sa se gandeasca la munca si la e-mail-urile de serviciu chiar si atunci cand pleaca in vacanta, ii tinem ocupati cu povesti de calatorie. Ghizii nostri le povestesc despre locurile pe care le pot vedea in Malta, despre excursiile organizate pe care le pot face si le dau detalii atunci cand au intrebari.

O astfel de intalnire interactiva ii ajuta pe toti sa intre in atmosfera de vacanta”, explica Mark Neville Faruggia, directorul Malta Travel, care considera ca, pentru a lua o pauza reala , oamenii trebuie sa se obisnuiasca cu a face „nimic” atunci cand au doua zile sau doua saptamani libere. Consultantii malta.ro au intocmit si o lista cu locurile care te ajuta sa uiti de serviciu si de problemele cotidiene:

 

Insula Gozo

Aceasta poate fi vizitata in cadrul unui tur de o zi, care include ferryboat si o masa de pranz traditionala in Xlendi, fost sat pescaresc, acum statiune turistica. Insula Gozo este a doua ca marime din arhipelag si a pastrat mai mult din traditia rurala a vechilor locuitori ai Maltei. Aici turistii au de vazut frumoasa biserica Ta Pinu, singura nepictata pe interior, care cuprinde o expozitie cu obiecte donate de cei care au venit aici si s-au rugat, iar apoi au trait o minune.

Nu pot rata insa nici “Azure Window” si “Blue Grotto”, fereastra si grota albastre, care par sa amplifice turcoazul marii, repriza de schopping, degustarea de bunatati gozitane sau plimbarea cu barca, ce le ofera si posibilitatea de a face baie in mare.

 

Malta

 

Turul Vallettei

Acesta este un adevarat tur de forta in istoria insulei aflate la granita maritima dintre Occident si Orient dar si intre Europa si Africa. Istorie, politica, razboi, arta, stiinta, religie si contraste intre popoare si culturi. Din toate gasesti in Valletta, oras modern dar vechi de peste 400 ani, capitala Marilor Maestri, ce poarta numele celui care a invins turcii in marele asediu.

Ce poti vedea aici: Catedrala Sf. Ioan, Palatul Marilor Maesri si Gradinile Barrakka, apoi Mdina, fosta capital a Maltei, cu Catedrala Sf. Paul, si cetatea locuita, „Orasul Tacerii„, unde vei recunoaste locuri vazute in scene din „Gladiatorul” si „Contele de Monte Cristo”. Ziua se incheie la Mosta, cu vizitarea celei mai masive constructii bisericesti din arhipelag.

 

Vittoriosa, Grota Albastra si Templele Megalitice

Aceasta calatorie este practic o lectie de geologie, preistorie dar si de istorie. Vittoriosa este orasul cetate care a dus faima cavalerilor ioaniti dar si sediul inchizitiei papale (Palatul Inchizitiei). La ”ora de Geologie” te bucuri de Grota Albastra, vizibila de pe faleza sau din barca (daca marea permite), similara cu cea din Capri. La ”cursul de Preistorie” faci o incursiune in templele din Hagar Qim, unde primii oameni despre care se spune ca au locuit in Malta acum 7.000 de ani, au incantat zeii cu pietre ridicate spre cer.

 

malta

 

Turul Siciliei, un vis

Fa un exercitiu de imaginatie: traversezi marea cu peste 60 km/ora si in maximum doua ore esti in… Italia, in Pozzallo, un minunat port din sudul Siciliei. De aici te preia un autocar modern, care te duce pe coasta de Est, spre Nordul insulei, aproape de Messina, pentru a vizita un loc care si-a capatat titlul de Perla Mediteranei: Taormina.

Aici gasesti  strazi minunate, gradini si vestigii grecesti si romane, dar si un aprfum aparte care cuprinde parca intreaga zona. Iar daca vremea iti permite, la intoarcere poti avea sansa sa vizitezi cel mai mare vulcan al Europei, Etna, urcand pana la altitudinea de 2000 m. Asa-i ca e un vis, mai ales ca nu vei mai avea timp sa stai pe e-mail, pe telefon si sa te gandesti la cum se descurca ceilalti, la birou.

 

Tarifele incep de la 249 Euro/ persoana pentru 7 nopti de cazare,la hotel de 4 stele cu demipensiune si biletul de avion, cu plecari in 5 -12 mai si 12-19 mai 2016

PRETUL nu include: taxa de aeroport, asigurarea medicala

 

MALTA TRAVEL

logo Malta Travel

 

Adresa: Str. Pitar Mos nr. 29, et.1, ap. 23C, sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax: 021/318.59.93021/318.59.92
Mobil: 0722.626.903; E-mail: [email protected]

Website: www.malta.rowww.excursiimalta.ro

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top