Now Reading
Calea corpului

Calea corpului

liana-buzea
Calea corpului

Vreau să vorbim despre ceva esențial – relația pe care o avem cu propriul corp. E important să îl vedem nu doar ca un „suport”, ci ca o sursă de informație, inspirație și luare a deciziilor în viața noastră. Când reușim să ajungem la această etapă, simțim că am câștigat o bătălie crucială.

Însă, calea corpului este încă prea puțin susținută și încurajată în lumea noastră zilnică. Majoritatea activităților noastre nu sunt axate pe îngrijirea și respectarea lui. Adesea, suntem criticate pentru gesturile de întindere, mișcarea în spații mici sau simpla urcare a câtorva trepte. Privim corpul nu pentru ceea ce este sau poate face, ci pentru felul în care arată, iar asta trebuie să se schimbe.

Ți-aș propune, în lunile următoare, să îmbrățișăm împreună această cale a conștientizării corpului! Să îl ajutăm să se relaxeze și să ne ofere indicii despre ceea ce este bun pentru noi – de la alegerile alimentare, până la mediu, relații și modul în care ne petrecem timpul. În aceste momente de conștientizare, experiențele noastre devin mai profunde și mai frumoase, în special în intimitate.

Îți propun să începi această călătorie de a deveni partenera corpului tău! Ca prim pas, îți sugerez un mic ritual: ia-ți cinci minute pe zi pentru a-ți îmbrățișa corpul. Închide ochii și simte-l în timp ce îți pui o întrebare simplă: „Ce aș putea face mâine pentru a-l răsfăța și mai mult?” Nu este nevoie să găsești răspunsul imediat; important este să rămâi în această stare de contemplare și să o savurezi.

 

Citește continuarea articolului în ediția decembrie-2023-ianuarie-2024  sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 .

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top