Now Reading
Descoperă-ți autenticitatea prin puterea scrisului

Descoperă-ți autenticitatea prin puterea scrisului

Gabriela-Rosoiu
Descoperă-ți autenticitatea prin puterea scrisului: Ghidul tău complet pentru journaling

A ține un jurnal este o artă ce vine din subconștientul tău și ia formă cu fiecare pagină scrisă.

Odată cu lansarea oficială a website-ului meu dedicat dezvoltării personale și life coaching-ului, tocmai am pășit în această nouă etapă a vieții mele. Permite-mi să mă prezint: sunt Gabriela Roșoiu, sau simplu, Gabriela. Sper că numele meu va rezona cu soluția perfectă de care ai nevoie în viața ta, exact când ai nevoie. În acest articol, vreau să te introduc în lumea fascinantă a journaling-ului, o practică simplă dar magică de conectare cu sinele.

Te-ai întrebat vreodată ce beneficii aduce journaling-ul și cum îți poate îmbogăți viața?

Journaling-ul este o artă care își trage adevărul din subconștientul tău, evoluând cu fiecare pagină pe care o împlinești cu gândurile tale.Fie că ești în căutarea unor metode simple și eficiente de a-ți exprima gândurile, de a te conecta cu tine însăți sau de a-ți atinge obiectivele personale, Journaling-ul poate fi răspunsul pe care îl cauți! Eu numesc deseori jurnalul „cel mai accesibil terapeut” și nu fără motive. Această practică poate transforma fiecare zi într-o experiență de învățare și creștere personală, responsabilizându-te într-un mod plăcut.

Journaling-ul se îmbină armonios cu procesul de coaching

Coaching-ul și journaling-ul se împletesc perfect deoarece coaching-ul folosește practica scrierii. Scrierea este un instrument excelent de eliberare a emoțiilor și nu numai. Aceasta practică de scriere include planificare, organizare și atingerea rezultatelor dorite.  Cu ghidarea unui Life Coach, journaling-ul poate deveni principalul tău aliat în dezvoltarea personală, adăugând valoare și autenticitate vieții tale.

Ce facem la Coaching și ce este un Life Coach?

Pentru oamenii care doresc să își trăiască viața conștient și asumat sau să schimbe ceea ce nu le face plăcere în viața lor, Coach-ul (antrenorul de viață) este ghid pe un drum nou și necunoscut. Gândește-te că ai o hartă, dar nu ești sigur pe ce drum să o iei pentru a ajunge la destinație. Un coach este persoana care te ajută să înțelegi harta, să îți stabilești ruta cea mai bună și să faci pașii corecți pentru a ajunge la destinație. În viața reală, această „destinație” poate fi un obiectiv personal sau profesional.  Personal, poți avea ca obiectiv de exemplu să fii mai organizat sau să îmbunătățești relația cu partenerul de viață. Profesional, poți avea ca obiectiv să avansezi în carieră. Adică tu decizi ce îți dorești. Coach-ul este acolo să te susțină, să îți ofere sfaturi și îndrumări astfel încât să îți atingi obiectivele stabilite.

M-am atașat foarte mult de această practică și am primit feedback pozitiv și de la cei ce mi-au ascultat îndrumarea și s-au apucat de scris: “Îmi place la journaling că te poți ocupa singur de tine și nu depinzi de nimeni. Un fel de vizită zilnică în gândurile tale.”

Am creat un ghid cu întrebări pentru journaling, un ghid care sunt convinsă că îți va fi mare ajutor!

Deși obișnuia să fie un produs pe care trebuia să-l achiziționezi, acum îl împărtășesc cu tine complet GRATUIT. Are să-ți schimbe viața de îndată ce vei începe să scrii.

La Coaching ne întâlnim pentru a scrie în Jurnal?

Nicidecum. Practica scrierii în Jurnal o face fiecare în intimitatea lui, la ora stabilită cu el însuși.

Într-un program de coaching, te întâlnești cu coach-ul (antrenorul) pentru planificare, discuții, analize, deadline-uri, și evaluarea traseului tău de dezvoltare personală. Adică, te ocupi de tine și de reușita ta având alături un partener care te susține necondiționat, te încurajează și te îndrumă spre atingerea obiectivelor tale. Împreună, vom trece prin toate provocările tale și mă voi asigura că te afli în cea mai bună formă posibilă. În mine, vei avea un aliat de încredere pe drumul tău către succes și împlinire.

La fel ca în coaching, journaling-ul are un rol semnificativ în dezvoltarea personală. Un jurnal devine un sanctuar personal, unde poți exprima liber gândurile, sentimentele, emoțiile sau orice idee care îți trece prin minte. Îți permite să eliberezi tensiunea acumulată, să procesezi evenimentele zilnice, să explorezi noi perspective și soluții, sau să îți înțelegi mai bine propria persoană. Și, ca un bonus, nu vei mai putea spune că „ai uitat” anumite lucruri.

Ți se pare dificil să începi, nu știi ce să scrii sau de ce ai face-o?

Primul pas pe care te invit să-l faci este să descarci gratuit „Jurnalul Destinului Tău”, un ghid practic în care am investit emoție și prin care am obținut rezultate remarcabile cu clienții mei. Jurnalul este la fel de util indiferent dacă ești la început sau mai avansat în acest proces.

Și, după cum vezi, journaling-ul nu este doar o simplă activitate de scris. Este o călătorie către autodescoperire și dezvoltare personală, ghidată de propria ta voce interioară. Acesta este un drum spre a te cunoaște pe tine însuți într-un mod unic și autentic.

Așadar, îți ofer acest ghid și aceste sfaturi practice pentru a-ți facilita primul pas în lumea journaling-ului și a autodescoperirii. Sper că vei adopta acest instrument valoros în viața ta și că vei experimenta transformări și împlinire pe măsură ce avansezi în acest proces.

Pentru a începe cu journaling-ul, tot ce ai de făcut este să iei un caiet sau o agendă, să notezi data și să începi să scrii. Deschide-te și îmbrățișează posibilitatea de a te cunoaște pe tine însuți mai profund. Lasă-ți gândurile să curgă, fii sincer și autentic, și bucură-te de frumusețea călătoriei tale personale.

Întregește-ți activitatea de scriere în jurnal cu întrebări de conștientizare a trecutului, prezentului și viitorului tău.
Completează formularul disponibil pe website-ul meu www.gabrielarosoiu.ro și vei primi Jurnalul Destinului Tău pentru a începe imediat să lucrezi la transformarea ta.

Îți doresc succes!

View Comment (1)
  • Am făcut asta fara a ști că există și în psihologie . Pe mine mă relaxează . Altceva nu știu despre….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top