Now Reading
Eliberează-te de neputință ca să trăiți împreună bucuria vieții

Eliberează-te de neputință ca să trăiți împreună bucuria vieții

andreea-mitoiu

“Nu pot să-i spun ce mă supără. Mi se pune un nod în gât, și nu mai pot scoate niciun cuvânt. Amuțesc.”

„Mi-e frică că-l supăr, și după, tot eu trebuie să-mi calc pe suflet și să-l împac. Nu câștig nimic!”

„Nu are rost. Am avut de multe ori conversații pe această temă, nu-i pasă ce spun. Nu-i pasă de mine.”

„El e în lumea lui. Vorbesc cu el și nu mă aude. Nu reușesc să-i captez atenția. Vorbesc singură.”

„Mă înfurie că nu-mi acordă atenție. Eu vorbesc și el stă pe telefon. Nu mă pot stăpâni. Îl critic și îi reproșez de toate. Țip, așa simt că mă descarc. Îmi dau seama că așa stric mai tare această relație. Nu mai știu ce să fac și cum să fac să fie bine.”

 

Acestea sunt câteva provocări împărtășite de femeile prezente în cadrul Cercului de Feminitate ReConectează-te cu TINE prin Dans, găzduit de mine.

Probabil, ai trăit și tu, sentimente asemănătoare de neputință care ți-au stricat buna dispoziție. Care te-au făcut să te îndoiești de tine și care ți-au tăiat aripile.

Mai ales, atunci când vocile din capul tău au început să-ți spună că nu contezi, că nu ești văzută, că nu ești auzită, că nu ești apreciată, că nu te simți iubită.

Din păcate, mai mult ca sigur, te vei mai întâlni cu ele pe parcursul vieții tale, dacă nu decizi să schimbi acest dialog și modul în care acționezi.

Din practica mea și din mărturisirile altor femei, am concluzionat că, ajută foarte mult să fii pregătită ca să poți acționa diferit, înainte să intri în programele involutive care te țin pe loc, sau mai rău, te trag înapoi.

De fiecare dată, când acționezi după un program automatizat al minții tale nu poți aduce schimbarea, pe care ți-o dorești.

Un program, cu care nu mai rezonezi, se poate schimba cu alt program mai eficient, doar dintr-o stare de prezență activă, conștientă și asumată. Atunci când ai niște pași clari și specifici de urmat, nu  mai ești luată prin surprindere și acționezi diferit. Când acționezi diferit obții rezultate diferite.

Vreau să-ți reamintesc faptul că bărbații simt, gândesc și acționează diferit fața de noi, femeile. Așa că, dacă te aștepți ca el să facă pe termen lung ceea ce tu îți dorești, fără să-i reamintești, din punctul meu de vedere, te îmbeți cu apă rece.

Sunt extrem de puțini bărbați capabili să ofere atenție pe termen lung, nevoilor partenerei. De fapt, eu n-am întâlnit niciunul până acum, deși, am lucrat în ultimii ani cu foarte mulți bărbați și trăiesc cu unul de 24. I-am observat, le-am ascultat poveștile, m-am documentat și am studiat psihologia bărbatului, și astfel, am înțeles că ei nu o fac din rea voință sau din lipsă de interes, ci pur și simplu așa sunt construiți, au alte preocupări și interese. Bărbații sunt diferiți.

Te ajută foarte mult să înțelegi acest aspect, pentru că, din păcate nu prea poți schimba mare lucru. Acceptă-l pe omul de lângă tine și iubește-l așa cum este el astăzi, aici, acum.

Fii tu cea care se adaptează la modul lui de a fi. Fii ca apa, care se strecoară peste tot, și care cu răbdare și perseverență răzbește oriunde.

Te invit, să-ți oferi un timp de reflecție. Să-ți iei o foaie și un pix și să-ți scrii neputințele legate de partener. Activează în tine empatia, bunătatea și compasiunea și fără critică sau judecată puneți următoarele întrebări:

  • Cum particip eu la manifestarea acestor situații?
  • Ce fac? Ce nu fac? Ce spun? Ce nu spun?
  • Cât este de potrivit modul în care spun ce mă doare/ nemulțumește?
  • Cum mă simt când fac sau nu fac aceste lucruri?
  • Cum cred că se simte partenerul meu când eu fac toate cele de mai sus?
  • Cum m-aș simți dacă aș fi în locul lui?
  • Cum pot să-i transmit cât mai clar ceea ce vreau/ am nevoie?
  • Cum mă asigur că a înțeles corect ce am spus?
  • Ce pot îmbunătăți la mine?
  • Care este un mic pas, nou și diferit, pe care îl pot face de astăzi astfel încât să scap de sentimentele de neputință și să creez armonie în relație, indiferent de ce face sau nu face el?
  • Cum voi ști că mi-a ieșit, ce voi vedea, auzi sau simți?
  • Cum voi celebra fiecare reușită, mică sau mare?

Draga mea, dacă este potrivit pentru tine, te invit să-ți amintești o situație trecută, pe care o consideri neplăcută, și cu ajutorul întrebărilor anterioare, să-ți rescrii povestea. Fără critică și judecată. Doar observă cum s-au desfășurat lucrurile, ca un spectator la o piesă de teatru. Fără să pui emoții și trăiri. Doar fapte.

Acesta este un exercițiu foarte bun, care te pregătește pentru situații similare ce pot apărea în viața ta. Îl poți exersa în diferite contexte, oriunde vrei să aduci schimbarea.

Te încurajez, să-ți notezi câțiva pași simpli de urmat, și să îi ai la îndemână. Pentru că, atunci când apare provocarea există posibilitatea să nu-ți mai amintești. Eu mi-am notat în telefon. Fișierul meu se numește „Fă o Magie”.

Și tu poți face o magie cu fiecare situație provocatoare din viața ta.

Din Prezent, cu Înțelepciunea trecutului, construiești poduri spre un Viitor Fericit. Tu știi deja, că atunci când acționezi într-un mod benefic și constructiv pentru tine și partener, faci o magie cu relația voastră.

andreea-mitoiu

Și astfel, veți trăi armonia, bucuria vieții, iubirea și împlinirea Împreună.

Te îmbrățișez

Să-ți faci zilele frumoase!

Andreea

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top