Now Reading
Telefonul mobil: bune maniere sau cum ne împiedică să avem relații mai bune

Telefonul mobil: bune maniere sau cum ne împiedică să avem relații mai bune

Avatar photo

Ești dependentă de telefonul mobil? Intri în panică dacă l-ai uitat acasă? Nu ești singura… Uite totuși când e cazul să-l lași deoparte și în ce fel îți afectează relația cu prietenii sau iubitul.

 

Suntem ultra tehnologizați și dependenți de telefoanele mobile. Beneficiile nu le mai enumerăm, sunt cel puțin intuitive, iar reversul medaliei – extrem de bogat.

Citește și:

De unde vin problemele de comunicare în cuplu

Cum să rezolvăm problemele de comunicare

Cineva făcea atac de panică la auzirea semnalului sonor pentru e-mail, altă persoană nu mai făcea distincția între timpul liber și cel dedicat serviciului, întrucât pe telefon avea acces la toate platformele utilizate la birou și le verifica necontenit, inclusiv seara, foarte târziu, sau în weekend.

La restaurant, de câte ori nu ai văzut cupluri sau grupuri de prieteni care, în loc să stea de vorbă, își butonează fiecare propriul telefon?

Atunci când ești în mijlocul unei conversații, este extrem de nepoliticos să te apuci să dai mesaje, să-ți verifici contul de social media sau, pur și simplu, să arunci o privire telefonului, de rutină, de parcă te-a sunat cineva și nu ai auzit.

Pe lângă regula de bună purtare, concentrarea asupra telefonului și nu asupra partenerului de discuție risipește energia conectării la celălalt, face comunicarea superficială, aceasta își pierde autenticitatea și profunzimea, care ne ajută să creăm legături de calitate cu cei din jur.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top