Now Reading
Consiliere vocaţională – test Holland

Consiliere vocaţională – test Holland

malvina-roșu
consiliere-vocaţională-testul-holland

În ultimii ani auzim din ce în ce mai des termenul de consiliere vocațională sau consiliere în carieră, însă nu știm foarte clar ce se întâmplă în cadrul unui proces de consiliere vocațională sau care sunt beneficiile.

Consilierea vocațională reprezintă procesul prin care ești ghidat, astfel încât să identifici care sunt cele mai potrivite opțiuni pentru tine în plan educațional sau profesional.

Acest tip de consiliere se adresează atât copiilor, adolescenților și tinerilor care doresc să exploreze opțiuni de carieră, care au nevoie de ajutor în alegerea liceului sau a facultății, cât și profesioniștilor care au nevoie de o schimbare în carieră sau persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Consilierea vocațională ne ajută să descoperim ce ne dorim, ce putem face cu abilitățile și talentele noastre, cum să obținem ceea ce ne dorim, făcând ceea ce ne aduce sens.

Rezultatul procesului de consiliere vocațională este găsirea sensului, starea de mulțumire și de împlinire, motivația, echilibrul pe toate planurile vieții.

Alegerile pe care le facem atât în plan educațional, cât și în plan profesional își pun amprenta asupra evoluției noastre, iar în acest sens este important să facem alegeri și să luăm decizii conștiente și asumate care să ne avantajeze pe termen lung.

Citește articolul integral în ediția de aprilie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top