Now Reading
„Gustă cu atenţie. Bucură-te de moment”

„Gustă cu atenţie. Bucură-te de moment”

Revista Psychologies
Gustă cu atenţie. Bucură-te de moment

Creșterea semnificativă a conștientizării în alegerile alimentare ale tinerilor prin programul „Gustă cu Atenţie. Bucură-te de Moment”

A patra ediţie a programului „Gustă cu atenţie. Bucură-te de moment”, rulează între septembrie 2023 și iunie 2024, a debutat cu cifre încurajatoare în privinţa modificării comportamentului alimentar al tinerilor din România.

În contextul în care 59% dintre români se confruntă cu supraponderabilitate și obezitate, iar 71% dintre tineri mănâncă gustări de două ori pe zi, programul a avut un impact profund, responsabilizând adolescenţii și oferind metode concrete de acţiune pentru schimbări comportamentale de durată.

După trei ediţii de succes, numărul de elevi participanţi a crescut exponenţial, ediţia a patra înregistrând o participare de peste [număr specific] de elevi. Comparativ, ediţia iniţială a programului a implicat 500 de elevi, iar ediţia a treia a mobilizat 9.430 de participanţi, demonstrând astfel un interes și o recunoaștere crescute în rândul comunităţilor educaţionale. „Gustă cu atenţie. Bucură-te de moment” s-a diferenţiat prin derularea de mini-campanii în școli, creând un dialog pe termen lung cu adolescenţii și răspunzând la provocările și nelămuririle acestora privind alimentaţia sănătoasă și mindful eating. În plus, proiectul a fost distins prin integrarea unui curs cu module interconectate, multidimensionale, și utilizarea unor instrumente practice, ușor de implementat în rutina zilnică a tinerilor.

Rezultatele programului până în prezent indică o reușită în sensibilizarea adolescenţilor cu privire la importanţa cultivării unor obiceiuri alimentare sănătoase pe viaţă.

De asemenea, competenţele și practicile dezvoltate în cadrul sistemului de sprijin oferit de specialiști au îmbunătăţit sănătatea și bunăstarea tinerilor participanţi.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top