Now Reading
Peter Hollins: Scurtături pentru o viaţă mai ușoară modelele mentale

Peter Hollins: Scurtături pentru o viaţă mai ușoară modelele mentale

alexandra-tudor
peter-hollins-scurtături-pentru-o-viaţă-mai-ușoară-modelele-mentale

„Cunoașterea este banală. A ști să gândești este cheia. Când știi să gândești, de multe ori poţi prezice cunoștinţe. Doar cu cunoștinţele nu ești mai bun decât o enciclopedie.”

Psychologies: În calitate de cercetător al psihologiei și condiţiei umane, ai căutat să pui în practică teoriile către care ţi‑ai canalizat eforturile și studiul pe parcursul anilor de cercetare. Ești neobosit în munca ta de a încuraja oamenii să‑și îmbunătăţească viaţa de la interior către exterior și ai dezvoltat conceptul de modele mentale. Ce înseamnă acest lucru? Care e premiza de la care ai pornit în acest amplu demers?

Peter Hollins: Starea de bine a oamenilor se îmbunătăţește doar din interior. Aceasta înseamnă că gândurile și convingerile noastre sunt baza pentru cât de fericiţi și sănătoși suntem, deoarece aceste două lucruri influenţează modul în care abordăm lumea și 100% din comportamentul nostru.

Dacă ne simţim bine cu noi înșine și credem cu adevărat că suntem buni și demni de dragoste, așa vom fi. Iar aceasta se aplică în toate aspectele vieţii. Dacă nu ai aceste gânduri sănătoase, începi cu o „fântână” otrăvită. Toate comportamentele tale vor fi o încercare de a proteja și apăra această sensibilitate. Este o bătălie pierdută din start.

Mulţi oameni, în special autori, vorbesc despre soluţii superficiale și evită să abordeze problemele psihologice reale. Dar acest lucru la fel ca utilizarea chirurgiei plastice pentru a întări încrederea cuiva. Nu abordează problema de la rădăcină, deci poate acţiona doar ca un bandaj și nu este niciodată suficient.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de septembrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top