Now Reading
5 activități pentru acasă care îți vor influența starea de bine

5 activități pentru acasă care îți vor influența starea de bine

Revista Psychologies
5-activități-pentru-acasă-care-îți-vor-influența-starea-de-bine

Acasă are o semnificație emoțională și un impact psihologic important pentru cei mai mulți dintre noi. În ultimii ani, ne-am reconectat la acest mediu care oferă căldură, siguranță și confort, totul căpătând o nouă dimensiune.

Desfășurarea anumitor activități poate amplifica aceste sentimente pozitive. Iată ce poți face pentru a te simți împlinit în viața de zi cu zi, creând o atmosferă de bunăstare și siguranță acasă.

Pregătirea unei rețete delicioase

Probabil că bucătăria a devenit un spațiu mult mai folosit în ultimul timp. Exersează-ți îndemânarea pregătind o mâncare hrănitoare alături de cei dragi, pentru multă voie bună și timp de calitate petrecut împreună. Fie că alegi un preparat rapi sau unul complex care necesită un timp îndelungat de gătire, te vei simți în liniște cu un detector de gaze. Acesta va semnaliza dacă există o scurgere de gaze, iar pentru un plus de siguranță, alege unul care oferă atât un semnal vizual, cât și unul acustic. La final, bucură-te de o masă delicioasă și sănătoasă care să îți dea energie, încredere și poftă de viață.

Stimularea creativității

Amenajează un spațiu pentru desfășurarea hobby-urilor tale. Acestea au rolul de a te relaxa, vor îmbunătăți sănătatea mintală și te vor ajuta să îți atingi potențialul. Indiferent care este activitatea ta preferată, desemnează un spațiu de lucru aferent în care ai materialele necesare mereu la îndemână. Pentru un plus de inspirație, delimitează un spațiu de lucru confortabil, cu o notă personală și de preferat, bine iluminat. Pune aici câteva plante pentru o mai bună productivitate. Pictatul, dansul, jocurile logice și de societate sau proiectele handmade sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți încerca.

Reconectarea cu natura

Plantele ne înveselesc și ne încântă vizual și olfactiv, creând o „atmosferă verde“. Construiește o mică grădină: pune câteva ghivece pe terasă sau pe balcon pentru a le admira ori de câte ori savurezi cafeaua sau citești o carte. Plantele verzi (crinul păcii, palmierul sau feriga) au rolul de a purifica aerul, pentru un mediu mai curat. Pentru un rol decorativ, alege flori precum orhideea, trandafirul sau violeta de parma, care îți vor spori buna dispoziție și vor stimula creativitatea. O altă variantă care îți va da un sentiment de împlinire este grădinăritul – crește acasă plante aromatice, perfecte pentru condimentarea diferitelor mâncăruri și chiar roșii sau citrice.

Liniștirea prin meditație și yoga

Activitățile de relaxare te ajută să te cunoști mai bine, să obții un flux limpede al gândurilor, să eliberezi tensiunile acumulate pe parcursul zilei și să ai un somn de calitate și odihnitor. Meditația și yoga implică o schimbare de ritm, o reconectare cu sinele. Vei elibera tensiunile musculare și vei învăța tehnici de respirație care te pot ajuta și în situațiile în care te simți mai puțin confortabil. Vei învăța să iei lucrurile mai ușor și să fii mai încrezător în forțele tale. Amenajează-ți un spațiu confortabil, cu lumină ambientală și o muzică relaxantă pentru o experiență multisenzorială.

Păstrarea unei locuințe ordonate

Să menții casa ordonată și curată este, uneori, o activitate plictisitoare. Dar o poți transforma în ceva plăcut prin implicarea celor din familie. Pune muzică și cântați împreună, iar dacă faci ordine singur, lasă pe fundal un podcast pentru a afla noutățile din domeniul tău preferat. Astfel, vei avea toate lucrurile la îndemână pentru o planificare mai bună în activitățile tale și mai puțin stres. Pe de altă parte, menținerea curățeniei te ajută să eviți problemele respiratorii și legate de diverse alergii. Toate acestea îți vor da un sentiment de siguranță, împlinire și realizare.

Acasă este locul nostru preferat, unde relaxarea și creativitatea se îmbină cu energiile pozitive. Realizarea anumitor activități, singuri sau împreună cu cei dragi, în deplină siguranță și confort, ne ajută pe plan emoțional. Tu cum te bucuri de timpul petrecut acasă? 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top