Now Reading
Șapte modalități uimitoare de a-ți crește stima de sine

Șapte modalități uimitoare de a-ți crește stima de sine

alina-rânbu
Șapte modalități uimitoare de a-ți crește stima de sine

A avea grijă de tine fizic, mental și emoțional poate face minuni pentru stima de sine.

 

1.Practica de auto-îngrijire

Asigură-te că obții suficient timp pentru somn, mănânci alimente sănătoase, faci exerciții fizice în mod regulat și faci activități care îți aduc bucurie și relaxare. Alocă-ți 10 minute în fiecare zi pentru a te angaja într-o activitate care îți aduce bucurie, cum ar fi citirea unei cărți, o baie cu sare sau mersul la o plimbare. Măsoară-ți nivelul de încredere prin notarea modului în care te simțiți după fiecare activitate.

2.Încetează să mai vorbești negativ despre tine

Cu toții avem acea critică interioară care ne spune că nu suntem suficient de buni sau capabili să ne atingem obiectivele. Dar provocarea acestor gânduri negative poate ajuta la creșterea stimei noastre de sine și a încrederii. Identifică un gând negativ pe care îl ai despre tine și înlocuiește-l cu o afirmație pozitivă. De exemplu, dacă crezi că „nu sunt suficient de bun”, sfidează acel gând cu „sunt capabil și merit succesul”. Măsoară impulsul în încredere, notând cât de des provoci gândurile negative și cum te simțiți după ce faci acest lucru.

3.Stabilește-ți obiective realizabile

Stabilirea de obiective care sunt realiste și realizabile ne poate ajuta să ne construim încrederea și simțul de sine. Scrii un obiectiv pe care dorești să-l atingi săptămâna viitoare și împarte-l în pași mai mici, realizabili. Măsoară creșterea încrederii prin urmărirea progresului către obiectiv și celebrarea fiecărui pas pe care îl faci.

4.Înconjoară-te cu pozitivitate

Petrecerea timpului cu oamenii care ne inspiră și ne sprijină ne poate ajuta să ne creștem încrederea și stima de sine. Fă o listă cu persoanele din viața ta care te fac să te simți bine despre tine însăți și fă un efort pentru a petrece timp cu ele în următoarele trei zile. Măsoară nivelul de încredere, notând cât de des te înconjori cu oameni faini și cum te simțiți după ce petreci timp cu ei.

5.Practică recunoștința

Concentrarea pe lucrurile pentru care suntem recunoscători ne poate ajuta să ne schimbăm perspectiva și să ne construim încrederea de sine. Scrie trei lucruri pentru care ești recunoscătoare în fiecare zi pentru următoarele trei zile. Măsoară creșterea încrederii observând cât de des practici recunoștința și cum îți afectează starea de spirit și perspectivele.

6.Învață abilități noi

Învățarea de noi abilități sau asumarea unor noi provocări ne pot ajuta să ne construim încrederea și simțul de sine. Identifică o nouă abilitate pe care dorești să o înveți sau să o pui în practică săptămâna viitoare și elaborează un plan pentru a începe să lucrezi la ea. Măsoară creșterea încrederii prin urmărirea progresului și celebrarea fiecărei noi abilități pe care o înveți sau provocarea pe care ai depășit-o.

7.Practică compasiunea de sine

Fiind buni cu noi înșine și practicarea compasiunii de sine poate ajuta la construirea stimei de sine și a încrederii. Identifică o modalitate prin care îți poți arăta compasiune în următoarele trei zile, cum ar fi să îți acorzi o pauză, chiar dacă programul nu îți permite sau să practici iertarea. Măsoară creșterea încrederii observând cât de des practici compasiunea de sine și cum îți afectează starea de spirit și perspectivele.

Construirea stimei de sine și a încrederii în sine necesită timp și practică. Prin încorporarea acestor șapte strategii în viața ta și urmărirea progresului tău, poți începe să te simți mai încrezătoare și mai demnă în timp!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top