Now Reading
Vindecare emotionala cu Journey Intensive

Vindecare emotionala cu Journey Intensive

Revista Psychologies

Creatoarea metodei Journey Intensive a venit pentru a treia oara in Romania. Afla care sunt reperele acestui concept, in ce consta el, cui se adreseaza si ce probleme poate rezolva.

 

Este a treia oara cand veniti in Romania. De ce ati ales sa reventi?

Brandon Bays: Intotdeauna merg acolo unde exista o chemare puternica si unde exista un sprijin in tara respectiva. La seminarul „Journey Intensive” delegatii au nevoie de sprijinul unor Practicieni Acreditati care au parcurs tot programul de instruire cu durata de un an de zile si care au acces la intreaga „cutie cu instrumente” de abilitati elegante din care sa aleaga.

Chemarea care a venit din Romania a fost foarte puternica si nu am putut sa o ignor!   Medicul Cristina Raduta si Psihoterapeutul Patricia Cihodaru care au parcurs in anul 2012 cele sapte cursuri de instruire in metoda „Calatoria” au motivat cu o mare forta comunitatea lor locala si i-au ajutat pe oameni sa constientizeze posibilitatile oferite de „The Journey”, din dorinta puternica de a genera un val de vindecare emotionala in tara lor.

 

Ce au experimentat participantii la seminarul din 2-4 mai?

B.B.: The Journey Intensive a fost un seminar de 3 zile, foarte profund, bazat pe experienta. Acesta nu se adreseaza oamenilor care manifesta doar un interes ocazional si care cred ca au deja toate raspunsurile.

Eu spun mereu, Calatoria nu este un proces in care castigi ci mai degraba te eliberezi. “Calatoria” nu este despre “a scapa” de lucruri pe care noi le percepem ca fiind “nedorite”, ci este despre a procesa si a accepta trairile noastre de care nu ne-am eliberat.

Cand ajungem ca sinele nostru sa fie dominat de pace si statornicie asta se reflecta automat in jurul nostru. Viata noastra nu este separata de a celorlalti iar ideea de relationare este un concept creat de mintile noastre in incercarea de a da sens misterului care ne inconjoara.

Tot ce pot spune este ca cei care au aflat de Calatoria, au aflat printr-o chemare a inimii si a unei cunoasteri mai profunde care i-a adus aici.

 

Ce fel de oameni sunt deschisi sa incerce Calatoria?

B.B.: „The Journey” este pentru oamenii normali, pentru oricine isi da seama ca trebuie sa existe mai mult in viata decat ceea ce traiesc. Este pentru oricine a cautat vreodata raspunsuri profunde la intrebarile vietii si la provocari, pentru oricine este interesat de o metoda „how-to” pentru a trai o viata de potential infinit, scop si implinire.

In fiecare zi Calatoria este utilizata de copii in scoli, de catre asistente medicale si medici in spitale, in penitenciare, in companii, de catre oamenii de sport, familii si prieteni.

Cand am inceput sa scriu Calatoria mi-am imaginat o femeie obisnuita, dintr-un oras obisnuit, cu o viata obisnuita si l-am scris pentru ea.

 

Credeti ca romanii sunt deschisi sa experimenteze Calatoria?

B.B.: Sentimentul meu despre romani este ca se straduiesc prea mult. Au suflete foarte bune, dar  au un sentiment de revolta. Ei incearca sa se adapteze normelor sociale, dar in acelasi timp sa se impotriveasca lor. In acest mod se creeaza o lupta interna..

Am fost trista sa vad ca oamenii nu se simt mandri de a fi romani – si nu vad niciun motiv pentru care sa o faca. Romania are cultura, arta, muzica si stiinta. O multime de lucruri de valoare. Oamenii pun o umbra peste aceasta lumina, care este Romania.

 

Ce tip de boli si probleme emotionale pot fi vindecate cu ajutorul acestei metode?

B.B.: De-a lungul anilor oameni din intreaga lume s-au vindecat de problemele emotionale si boli fizice folosind metoda Journey.

Din experienta directa va pot spune ca atunci cand intampinam probleme emotionale sau traume fizice, organismul nostru se blocheaza. Acoperim durerea si ranile pretinzand ca totul este in regula si acceptam fara sa ne gandim la ceea ce simtim. Apoi caram acest bagaj cu noi. Prin intermediul metodei Calatoria avem sansa sa ne debarasam de el si sa iertam.

Numerosi oameni de stiinta si doctori au studiat si au verificat acest lucruri. Candace B. Pert, Ph.D., in special, a aratat la nivel molecular ca suprimarea emotiilor poate duce la un blocaj a receptorilor celulari.

Aceste blocaje interfereaza comunicarea dintre celule afectand multe dintre functiile corpului, compromitand raspunsul nostru imunitar si generand boala.

In schimb, atunci cand permitem sentimentelor si emotiilor noastre sa curga natural, receptorii raman deblocati, liberi si capabili sa ne mentina sanatosi.

Iertarea este cheia catre vindecarea corpului. Cand eliberam durerea stocata si traumele atunci potentialul nostru interior de vindecare este activat.

Calatoria permite oamenilor sa descopere si sa rezolve amintirile traumantizante stocate in celule si sa se deschida catre un sentiment de libertate.

 

Povestiti-ne despre un proces de vindecare care v-a impresionat profund.

B.B.: Exista mult prea multe pentru a alege doar unul! Primesc feedback de la oameni din intreaga lume, prin posta, e-mail si pe pagina mea de Facebook, ca vietile lor s-au transformat radical si ca au experimentat vindecarea la nivel celulare similara cu a mea pentru tot felul de probleme fizice sau emotionale, acute sau cronice. Fiecare astfel de mesaj mi se pare la fel de minunat ca propria-mi vindecare. Niciodata nu inceteaza sa ma uimeasca!

La fiecare seminar Journey Intensive sunt oameni care se vindeca spontan – ca sotul meu Kevin care s-a vindecat de depresie cronica, mostenita genetic. Si exista intotdeauna cel putin o persoana care, pana la sfarsitul seminarului, nu mai are nevoie de ochelari pentru a citi sau pentru a conduce.

Oameni din toata lumea ne spun dupa proces ca se simt mai usori, ca si cum viata dominata de griji, probleme si responsabilitati a disparut si au descoperit adevaratul sens al vietii – si-au redescoperit corpul, sanatatea, energia, pozitivismul, experientele emotionale, de fapt toate aspectele vietii lor s-au transformrat in moduri la care nici nu au visat.

Atunci cand iti descoperi adevarata valoare totul devine simplu, o bucurie. Trecem prin viata increzatori si cu un sentiment profund de recunostinta. Rezultatele sunt remarcabile.

In cursul anului 2012 am publicat o noua carte, „Living Journey”, care este o colectie de povesti adevarate de viata de la 15 de oameni care au experimentat Journeywork si si-au vindecat toate domeniile vietii, din punct de vedere fizic, emotional si spiritual.

 

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top