Now Reading
4 decembrie: eclipsă de Soare în Săgetător

4 decembrie: eclipsă de Soare în Săgetător

mihaela-totir2
4-decembrie-eclipsă-de-soare-în-săgetător

Dacă te simți neliniștită, copleșită sau complet electrizată și dornică să pășești în viitor, simți, pur și simplu, vibrațiile sezonului eclipselor. Nu numai că este ultima lună nouă din 2021, dar va avea loc în același timp și ultima eclipsă de soare a anului, fiind și ultima eclipsă dintr-o serie care are loc pe axa Săgetător – Gemeni. Această serie a început în iunie 2020 iar acum, ca rezultat, ai putea simți un aer de finalitate.

În fiecare lună – și foarte rar, de două ori pe lună – luna nouă oferă o oportunitate de a înțelege intențiile și proiectele pe termen lung. În timpul unei eclipse de soare obții un cer adânc și negru ca urmare a poziției lunii (Luna trece printre Pamânt și Soare). Acest lucru creează și mai mult „spațiu” în care îți poți lansa intențiile, recomandarea obișnuită a unui moment de Lună Nouă. Și pentru că Soarele va fi conjunct cu Luna – prezența lui aduce scopul, identitatea și încrederea necesare ca emoțiile și intuiția să își urmeze cursul. Este un moment foarte puternic în care te-ai putea simți motivată să iei inițiativa pentru a schimba direcția și să alegi una cu totul nouă.

Eclipsele sunt momente de intensitate emoțională, ating puncte viscerale din noi în care consumăm rapid resurse interioare, dar care în final ne sprijină să facem salturi în evoluție. Ne îndreaptă atenția la interior, scoțându-ne din tot de felul de proiecții exterioare în care ne lăsăm distrași.

Momentul se perfectează la 9:43 dimineața și se bucură de ascendent în Capricorn. Acolo o regăsim pe Venus, care se pregătește de retrogradare și pe Pluto, cel care a guvernat multe momente tranformatoare din acest an. Energia este atât de intensă încât este resimțită ca greoaie. Dacă în mod obișnuit la astfel de evenimente sunt recomandate ritualurile, de data aceasta aș sări peste ele. Nu că nu ar fi recomandate și acum, din contră. Dar dacă simți că nu te-ai mișca, nu ai acționa în acest sens, ci ai prefera să stai în liniște, să contemplezi, să faci o meditație sau chiar să notezi gândurile și conștientizările care apar, atunci fă ce simți. Dacă simți să treci la acțiune și să schimbi direcția, atunci schimbă direcția.

Eclipsele sunt faimoase pentru că servesc ca fundal pentru închiderea unor capitole importante din viață, în funcție de domeniul din astrogramă pe care îl ating: relații, relocări, schimbări de carieră; aduce separări între oameni (lumea exterioară) și regăsiri interioare.

Iată mai jos domeniile de viață influențate de această eclipsă, calculate în funcție de ascedent:

Berbec: relația cu străinătatea, călătorii, studii superioare, sistem de credinţe și valori, justiţie.

Taur: bani proveniţi din asocieri sau prin partenerul de viață, relația cu puterea, tranformare, sex, reglaje karmice, iertare.

Gemeni: relații și parteneriate, relația de cuplu, statut social și imagine socială, chestiuni legate de litera legii.

Rac: obiceiuri și rutina zilnică, relația cu corpul, ce îți crește/ scade vitalitatea, sănătate, echilibru minte-corp-suflet, felul în care îți exerciţi profesia.

Leu: creativitate, iubire, viață sentimentală, proiecte de suflet, copii.

Fecioară: familie, casă, cămin, copilărie, sentimentul de securitate și protecție.

Balanță: comunicare, contracte, relația cu frații/ vecinii, cursuri/ specializări, deplasări.

Scorpion: banii din muncă proprie, valoare personală, stimă de sine, independenţă financiară.

Săgetător: personalitate, cine sunt eu?, imagine, felul în care dorești să fii percepută, look & corpul fizic.

Capricorn: închiderea unor situații grele, vechi, acceptarea a ceea ce se întâmplă, ieșirea din luptă, oboseală, somn, confuzie.

Vărsător: prieteni, anturaj, cerc de influență și planuri de viitor, grupuri și activități de grup.

Pești: recunoaștere profesională, regândirea unor planuri profesionale, imagine publică, relația cu autoritatea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top