Now Reading
Secretul fericirii

Secretul fericirii

alina-rânbu

Fericirea este adesea privită ca un scop evaziv, o destinație la care tindem, dar care pare să se ascundă mereu în umbră. Cu toate acestea, adevărul este că fericirea nu este un lucru pe care să-l găsești sau să-l cumperi; este mai degrabă rezultatul alegerilor și acțiunilor noastre zilnice.

Fericirea este subiectivă și vine din interior

Fericirea nu este doar pentru câțiva norocoși care s-au născut cu ea.

Fericirea nu este ceva ce poți să atingi sau să pui în frigider și să iei o înghițitură atunci când ai nevoie de ea.  Fericirea nu se găsește pe o plajă din Maldive (pe bune!) sau într-un corp perfect. Nu se află nici măcar în acea relație perfectă, pe care Gerard Butler încearcă să ne-o vândă în filme.  Și totuși, din imaginile care te bombardează în fiecare zi, este ușor să faci greșeala să crezi că fericirea va sosi la ușa ta atunci când vei avea cea mai nouă mașină, cele mai bune haine, o casă de lux, nu-i așa?

Este ușor să te lași prins/ă în capcana de a crede că, dacă ai putea găsi persoana potrivită, aceasta va sosi cu o cutie a fericirii atașată de șold.

Dar toate aceste lucruri nu fac altceva decât să te convingă că fericirea este ceva ce se găsește în afara ta.  Și de aici începi să te îndepărtezi de la drumul cel bun.

Secretul fericirii

Secretul este că fericirea este pur și simplu un produs secundar al creării și trăirii unei vieți care funcționează, o viață de care te bucuri – oricare ar fi aceasta.  Fericirea vine din a face ceea ce vrei, unde vrei și cu cine vrei. 

Fericirea începe prin a crede că ai control asupra vieții tale și crește prin a face alegeri care îți vor da un sentiment de bunăstare, de satisfacție.

Fericirea vine din decizia că *vei* merge la școală timp de 8 ani, dacă de asta este nevoie.  Că tu îți *vei* organiza viața până când îți vei putea permite să te muți în casa pe care ți-o dorești.

Și că TU decizi pe cine să îmbrățișezi, cât de mult să zâmbești, ce muzică asculți și cu cine ieși.

Alegerile care contribuie la fericire

Fericirea este o înlănțuire de alegeri, care ne aduc satisfacție și bunăstare.  Printre toate deciziile importante din viața ta, ar trebui să existe și decizia să fii fericit/ă.  Iar în tot procesul de luare a a celorlalte decizii, prioritizează și propria fericire. Alegerea unei cariere care îți aduce împlinire și satisfacție sau petrecerea timpului cu oamenii dragi sunt doar câteva exemple de alegeri care pot contribui la starea de fericire generală.

Fericirea înseamnă să faci cele mai bune alegeri pe care le poți face în legătură cu cine îți petreci timpul, cum îți câștigi existența, cât de mult înveți și cu ce hrănești corpul tău.

Pentru că atunci când te simți bine în spațiul în care te afli, când ești cu oameni pe care îi admiri și îi respecți, iar ei te admiră și te respectă, când lucrezi la un proiect /business care are sens pentru tine – fericirea va străluci. Și asta nu este un secret.

Alege să fii fericit/ă

În cele din urmă, fericirea este o alegere. Putem să ne programăm pentru fericire în fiecare zi prin dedicarea timpului pentru activități care ne aduc bucurie și satisfacție. Este important să ne amintim că fericirea nu este un scop final, ci mai degrabă o călătorie continuă pe care o facem în fiecare zi.

Hotărăște-te astăzi să nu mai urmărești fericirea și, în schimb, dă-ți voie să fii fericit/ă.

Alege trei lucruri pe care îți place să le faci, care contribuie la sentimentul tău de bunăstare și satisfacție.  Programează-ți timp pentru ele, în fiecare zi dacă este posibil, în fiecare săptămână cel puțin.  Nu trebuie să fie pentru o perioadă lungă de timp, doar 10 minute pe zi te vor ajuta să creezi fericirea pe care o cauți.  Garantat.

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top