Now Reading
Autosabotarea prin așteptarea Validării: Ghid pentru Împlinire Sufletească

Autosabotarea prin așteptarea Validării: Ghid pentru Împlinire Sufletească

ligia-palfi
Autosabotarea-prin-asteptarea-Validari

În fascinantul labirint al vindecării emoționale, putem juca, foarte ușor, un joc complex al autosabotării, iar cel mai dureros este că, uneori, nu avem puterea să ieșim din ciclul autosabotor nici chiar la sfârșitul vieții, trăind în rolul copilului interior rănit.

În calitate de coach observator al proceselor de autosabotare, doresc să îți împărtășesc perspective și sfaturi ca să te ajute în înțelegerea experiențelor tale.

Privind adânc în sufletul oamenilor, observ cu empatie cum mulți investesc timp o viață întreagă așteptând validarea din partea celor care i-au rănit. Această căutare continuă a validării evenimentelor petrecute este adesea ancorată în relații toxice și abuzive din trecut, unde dorința de recunoaștere a evenimentelor petrecute devine o speranță ce hrănește zilnic durerea și influențează negativ relațiile prezente și potențialul de fericire.

Unul dintre motivele-cheie ale autosabotării este legat de nevoia disperată a persoanelor traumatizate de a li se cere scuze, iertare și de a fi validate de cei care le-au cauzat suferința. Așteptarea acestei recunoașteri devine un ciclu perpetuu de suferință și afectează creșterea lor personală. Vindecarea nu trebuie să depindă de validarea externă, ci este o călătorie internă care presupune autocunoaștere, iubire și iertare de sine.

Validarea pe care o căutăm poate să nu vină niciodată. Adevărul poate fi dureros, dar trebuie să ne eliberăm de lanțurile așteptărilor nerealiste și să ne îndreptăm atenția către propria noastră putere de a ne vindeca, independent de recunoașterea evenimentelor dureroase ale celor care ne-au rănit.

Oamenii dragi sau cei în care avem încredere pot nega experiențele, evenimentele noastre dureroase sau dificultățile cu care ne confruntăm tocmai pentru că nu au o rezistență la atâta durere. Este prea mult pentru ei să suporte atât, iar în plus, nu sunt obișnuiți să se confrunte cu asta sau să ofere empatie. Ca și coach, încurajez oamenii să-și valideze propria poveste.

Autosabotarea prin așteptarea validării este o capcană periculoasă care poate bloca creșterea personală și împlinirea sufletească. Putem să ne acordăm iubirea, empatia, validarea de care avem nevoie și să realizăm că puterea de a ne vindeca se află în noi înșine, nu în mâinile celor care ne-au rănit.

Poate simți că ești singura persoană care a trecut prin asta în lume, iar durerea definește fiecare aspect al vieții tale. 

Vreau să vin să-ți spun că durerea trăită nu trebuie să definească viitorul tău și nu ai nevoie să-ți re-creezi evenimentul din trecutul tău în viitor, continuu. 

Nu meriți atâta durere, nu meriți să retrăiești din nou și din nou ceea ce ai trăit o dată. 

Învață din evenimentul trecut și începe să-ți creezi o viață nouă! 

Ești o persoană minunată și meriți mai mult decât durerea trecutului tău!

În concluzie, autosabotarea prin așteptarea validării este o capcană periculoasă care poate împiedica procesul de vindecare. Este timpul să eliberezi controlul pe care trecutul îl are asupra prezentului și să-ți construiești propriul drum către vindecare și fericire.

Te invit să descarci Ghidul Gratuit despre autosabotare și vindecarea copilului interior făcând clic pe link-ul următor:

Descarcă Ghidul Gratuit .

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top