Now Reading
“Nu mai pierde timpul!”

“Nu mai pierde timpul!”

Avatar photo
Nu mai pierde timpul!

O problemă externă sau o scuză ce ascunde alte motive în spate?

Pentru un om cu o familie mare, pasiuni, business propriu, voluntariat, rămâne puțin timp … așa încât atunci când am primit provocarea de a scrie despre „nu mai pierde timpul” am acceptat cu inima destul de strânsă: oare ce aș putea scrie eu? Și atunci m-am gândit că nu sunt singura care are de gestionat, încă, multiple planuri în viața sa și că aș putea scrie câteva perspective personale rezultate din conversațiile celor 28 de ani profesionali. Așa că, iată câteva dintre acestea și în ce context plasez acest “nu mai pierde timpul”.

La o observare atentă, “nu am timp” este cea mai la îndemână “scuză reală” a timpurilor noastre. Am provocat această “scuză“ punând întrebări și ascultând cu atenție și intenție răspunsurile. Așa am descoperit că de puține ori este despre abilitatea de a planifică eficient și că, de fapt, scuza este doar învelișul pentru ceva mult mai profund și care poate ține de: energia pe care o alocăm timpului nostru, credințele noastre înrădăcinate într-o poftă a perfecțiunii, nevoia de a ne simți iubiți și apreciați de (toți) ceilalți, pasiunea de a face (anumite) lucruri, (de)conectarea (de) la noi, spațiul dintre noi și ceilalți. Toate acestea dar și altele pot fi motivele pentru care prioritizăm unele aspecte în (de)favoarea altora și ne fac să ne gândim unde se duce timpul nostru. Concluzia mea este că, atât timp cât suntem sănătoși, avem timp pentru orice cu condiția să fim gata să vedem ce ne împiedică și ce ne susține în a-l prioritiza pe orice. 

Citește continuarea articolului în ediția noiembrie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top