Now Reading
“Lacul Lebedelor” sau definiția baletului clasic

“Lacul Lebedelor” sau definiția baletului clasic

Revista Psychologies
“Lacul Lebedelor” sau definiția baletului clasic

Unul dintre cele mai remarcabile spectacole de balet se joacă săptămâna viitoare pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului și Orchestrei Operei Naționale București, avându-i ca protagoniști pe prim balerinii de talie mondială, Iana Salenko și Marian Walter.

Este o oportunitate unică de a experimenta farmecul acestui balet de excepție, așa că, asigură-ți locul la acest eveniment grandios care va avea loc duminica viitoare, pe 3 decembrie, începând cu ora 18:30, biletele fiind puse deja în vânzare în rețeaua iabilet.ro, acestea beneficiind de o reducere specială de 20% în cadrul Black Swan Week, o inițiativă a organizatorilor de a promova spectacolul.

  • „Lacul lebedelor”, o poveste atemporală despre triumful iubirii în fața maleficului

Titlu de referință în istoria baletului, „Lacul lebedelor” a avut premiera mondială pe 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoi din Moscova, unde nu a fost bine primit. Abia în 15 ianuarie 1895, cu o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Atât pentru cunoscători, cât și pentru inițiati “Lacul Lebedelor” este reprezentarea definiției baletului clasic. Indiferent cum se schimbă lumea, acest “clasic” este nemuritor. Compoziția muzicală, fragilitatea balerinei care interpretează lebăda, sunt purtătoare de emoții, iar legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.

  • Iana Salenko, de peste 20 de ani în lumea baletului, același talent artistic desăvârșit 
“Lacul Lebedelor” sau definiția baletului clasic

Publicul o va putea urmări pe Iana Salenko în rolul personajului principal Odette/Odile, din “Lacul Lebedelor”.Născută la Kiev, Iana Salenko a devenit solistă a Operei din Donetsk în 2000, iar doi ani mai târziu, la vârsta de 19 ani, a devenit prim-balerină la Opera Naţională din Kiev. În prezent, Iana Salenko este prim-balerină a Baletului de Stat din Berlin. Născută la Kiev, Iana Salenko a devenit solistă a Operei din Donetsk în 2000, iar doi ani mai târziu, la vârsta de 19 ani, a devenit prim-balerină la Opera Naţională din Kiev. În prezent, Iana Salenko este prim-balerină a Baletului de Stat din Berlin. Salenko va dansa pe scena Sălii Palatului din București alături de soțul său, balerinul Marian Walter

 “Lacul Lebedelor” la Sala Palatului, un spectacol produs de Musicals.ro alături de Asociația pentru Antreprenoriat Cultural

Musicals.ro este alcătuită dintr-o echipă de profesionişti cu experiență îndelugată, care de-a lungul ultimilor 15 ani a demarat şi a fost implicată în realizarea mai multor spectacole de mare succes precum Fantoma de la Operă, Romeo şi Julieta, Rebecca, Crai Nou My Fair Lady şi Mamma Mia!. Echipa reunește regizori, dirijori, scenografi și producători profesionişti din teatrul muzical din România aceștia lucrând cu unele dintre cele mai mari nume din West End, Broadway şi industria de elită internaţională a muzicalurilor, precum CBE Graham Vick, Stephen Barlow și Paul Curran.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top