Now Reading
Ozonoterapia, boost de imunitate și energie pentru întreaga familie

Ozonoterapia, boost de imunitate și energie pentru întreaga familie

După zilele lungi și călduroase de vară, în care am avut ocazia să ne relaxăm și să ne încărcăm bateriile, momentul întoarcerii la muncă este adesea însoțit de o serie de provocări pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Trecerea bruscă de la relaxare la ritmul activ al sarcinilor profesionale cumulată cu un tablou complex de factori de mediu ajunge să ne pună la încercare atât sistemul imunitar, cât și nivelul de energie și starea noastră de bine.

 

Pe de o parte, toamna avem schimbările bruște de temperatură și fluctuațiile de umiditate care slăbesc capacitatea organismului de a lupta eficient împotriva agenților patogeni și care creează un mediu propice pentru răceli și infecții respiratorii. Pe de altă parte, avem scurtarea zilei care înseamnă un nivel mai scăzut al vitaminei D în organism și un sistem imun mai slăbit. Stresul asociat cu întoarcerea la locul de muncă contribuie și el la declanșarea unor reacții inflamatorii în organism și eliberarea excesivă de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul. Acești hormoni inhibă răspunsul imunitar și fac organismul mai susceptibil la infecții. Apoi, totul culminează cu întoarcerea copiilor în comunități, la școli, grădinițe, unde se întâlnesc cu alți copii, care provin din medii diferite, și de unde “culeg” virusuri și bacterii pe care le aduc acasă, într-un mediu care nu-i obișnuit cu ele, luând prin surprindere sistemul imunitar al întregii familii. Aici intervine însă, Ozonoterapia, o abordare terapeutică specifică medicinei regenerative, cu ajutorul căreia putem reechilibra în mod natural organismul pentru a-l proteja de viroze sau pentru a reduce simptomele și a accelera procesul de vindecare și prevenire a complicațiilor asociate infecțiilor respiratorii.

 

Cu ajutorul ozonoterapiei, vindecarea nu este o utopie!

Ozonoterapia este o metodă naturală de tratament care pornește de la ideea că la originea oricărei afecțiuni sau probleme se află o insuficientă oxigenare a celulelor din organism. Astfel, prin tratamentul bazat pe insuflarea sau injectarea unui amestec de oxigen și ozon, putem determina repararea celulei din interior și vindecarea unei game largi de afecțiuni de la cele respiratorii, reumatologice, vasculare, până la cele gastro-intestinale, dermatologice și neurologice.

Toamna, când adaptarea la schimbările sezoniere poate pune presiune asupra organismului, Ozonoterapia ne ajută la menținerea sănătății fizice și psihice, prin întărirea sistemului imunitar, redarea tonusului, obținerea unui somn mai odihnitor și a unei stări generale de bine.

În cazul alergiilor sezoniere și a virozelor respiratorii de toamnă, ozonoterapia influențează producția de citokine, proteine care au rol important în menținerea unui răspuns imunitar echilibrat. De asemenea, prin stimularea producției de celule albe din sânge (leucocite), Ozonoterapia are un rol crucial în combaterea infecțiilor, a durerilor în gât, a tusei, dificultăților de respirație și a letargiei, atât în cazul adulților, cât și în cel al copiilor.

În plus, cu ajutorul Terapiei cu Oxigen și Ozon, ATP-ul mitocondrial, considerat a fi “uzina de energie” a organismului, crește, iar celulele și țesuturile au parte de o mai bună oxigenare. Toate acestea conduc, bineînțeles, la o senzație generală de vitalitate, atât de necesară odată cu revenirea la muncă și apariția acelor stări de epuizare fizică și psihică specifice asteniilor de toamnă.

Pentru că la SwissMED Clinic aplicăm principiile medicinei elvețiene personalizate, noi recomandăm Ozonoterapia atât ca metodă curativă, cât și ca metodă de prevenire a răcelilor, gripei și stărilor de oboseală. Ca metodă preventivă, ozonul acționează ca un agent oxidant puternic care contribuie la eliminarea sau reducerea cantității de agenți patogeni și ne protejează de virozele respiratorii. Ca metodă curativă, datorită acțiunii sale prin cele două mecanisme virucid/bactericid și antiinflamator, Ozonoterapia potențează efectul celorlalte tratamente pentru răceală și gripă, reduce intensitatea simptomelor și scurtează perioada de vindecare. 

În ambele situații, metoda de aplicare utilizată pentru adulți este autohemoterapia majoră, o procedură medicală sigură și simplă, similară unei scurte perfuzii. Metoda presupune prelevarea a aproximativ 200 ml de sânge venos, într-un recipient steril, vidat, amestecarea lui cu o cantitate egală de ozon, într-o anumită concentrație, și reperfuzarea imediată în vena din care a fost recoltat. Pentru copii, Ozonoterapia se aplică prin insuflații rectale, recomandate la orice vârstă.

La fel ca și în cazul Terapiei Hiperbare, Terapiei cu Plasmă Proprie îmbogățită cu Trombocite sau Terapiei cu Celule Stem pe care le folosim la SwissMED Clinic în procesul de vindecare a pacienților, și Ozonoterapia are un impact pozitiv nu doar asupra afecțiunilor existente, ci și în promovarea unui echilibru general al organismului. Ozonoterapia reușește astfel să construiască o mai bună sănătate atât fizică, cât și psihică, contribuind la redarea tonusului, obținerea unui somn mai odihnitor și a unei stări generale de bine, atât de necesare în sezonul de toamnă. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top