Now Reading
Sunete vindecătoare

Sunete vindecătoare

dumitrița-roșca
sunete-vindecătoare

„Dacă noi am accepta că sunetul este vibrație și am ști că această vibrație atinge orice parte din ființa noastră fizică, atunci am înțelege că sunetul este auzit nu numai prin urechile noastre, ci și prin fiecare celulă a corpului nostru. Sunetul intră în ecuația vindecării prin diferite direcții: poate modifica funcțiile celulelor prin efecte energetice; poate antrena sistemele biologice să funcționeze în homeostazie; poate calma mintea și corpul, îmblânzind emoțiile care pot influența neurotransmițătorii și neuropeptidele care, la rândul lor, vor ajuta la reglarea sistemului imunitar – vindecătorul interior”. Mitchell Gaynor, medic oncolog – Colegiul Medical Weill, New York.

Sunetele pot încânta și irita, calma și înspăimânta, răni și vindeca. Folosite ca instrumente de vindecare, sunetele curăță, vindecă și purifică blând corpul fizic, corpul psihic și pe cel emoțional.

Sunetul este vibrație, este energie. Fiecare dintre noi are propria voce, propria frecvență sonoră, iar fiecare cuvânt sau gând reprezintă o undă de armonie sau disonanță. Este important să învățăm cum să folosim cuvintele, ce muzică să ascultăm, ce sunete să emitem pentru a avea armonie interioară.

Vocea, cuvântul reprezintă instrumente puternice de manifestare și vindecare. În afara faptului că ne ajută să spunem povești grozave, să împărtășim ceea ce credem și ce știm, cuvântul ne definește și ca ființe umane. „Cuvântul este puterea mea” spune o mantră puternică.

Când ne folosim vocea, antrenăm un flux de energie prin întreg corpul. De multe ori, rămânând conectați doar cu mintea și nu și cu inima, vocea rămâne blocată în cap și la fel și energia. Este important să vorbim din inimă pentru a aduce alinare, bucurie și vindecare.

Cântatul este folosit pentru a trata probleme neurologice, inclusiv bâlbâiala, boala Parkinson, leziunile cerebrale dobândite și chiar autismul. Cântând, putem stabili căi neuronale alternative care îmbunătățesc neuroplasticitatea generală a creierului. Redarea muzicii, în general, s-a dovedit că are efecte globale asupra creierului, cum ar fi creșterea funcției cognitive și îmbunătățirea memoriei. Cântatul în grup reduce nivelul de cortizol și are un impact pozitiv asupra stării noastre de spirit.

Citește continuarea articolului în ediția de octombrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Mă doare portofelul”, de Marie-Noëlle Maston.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top