Now Reading
Traumele moștenite și cum se produce vindecarea prin constelaţiile ReGeneration

Traumele moștenite și cum se produce vindecarea prin constelaţiile ReGeneration

anca-maftei-2022
traumele-moștenite-și-cum-se-produce-vindecarea-prin-constelaţiile-regeneration

În Univers, totul este puternic interconectat. Iar noi toți, în fiecare moment, facem parte dintr-o Constelație. Fiecare membru al familiei noastre și fiecare parte din ființa noastră poate fi  o stea. Cu propriile sale mijloace, fiecare persoană din sistemul tău familial și fiecare parte din interiorul tău aduce ceva la lumină, împărtășește o poveste ce poate fi dezamăgitoare, amuzantă, iubitoare, dramatică, poate chiar violentă. Dar fiecare act și comportament provine dintr-un singur loc: locul iubirii.

De-a lungul generațiilor, copiii sunt aleși de sistemul familial din care vor face parte pentru a readuce familia în echilibru, pentru a restabili fluxul intern al iubirii, care, în urma unor evenimente traumatice a fost întrerupt. Un copil poate fi văzut ca o altă încercare a sistemului din care face parte de a rezolva orice aspect ce nu a fost văzut,  vindecat și eliberat sau care a fost exclus și reprimat de generațiile trecute ale familiei. Unii copii pot fi aleși de „sufletul” familiei pentru a-și revendica membri excluși, de exemplu. Astfel, dacă un membru din sistem a fost la un moment dat exclus din cauza unui comportament neacceptat social, un alt membru apare în sistem pentru a restabili echilibrul, repetând comportamentul membrului care a fost exclus și preluând povara acestuia. Acest proces, deși inconștient, este real în sistemul familial.

Chiar dacă ne-ar fi mult mai ușor dacă părinții noștri și-ar purta singuri propriile poveri și ar suporta consecințele faptelor lor, de cele mai multe ori există o parte din interiorul copilului care decide să preia povara părinților sau a strămoșilor, din foarte multă iubire inconștientă, pentru a le arăta acestora că nu sunt singuri, dar și din dorința de a aparține.. Orice am decide la nivel conștient în raport cu părinții noștri, adevărul este că le suntem loiali. Acesta este motivul pentru care, în copilărie, dar și mai târziu, vom face totul pentru a ne vedea mama fericită, în timp ce urmărim simultan visele zădărnicite ale tatălui nostru. Din păcate, este o povara greu de purtat.

În cadrul constelațiilor ReGeneration suntem capabili să scăpăm de această greutate mare și să eliberăm orice tipare inconștiente care ne țin în această misiune timpurie în care ne-am angajat inconștient. În plus, eliberarea acestor poveri ce nu ne aparțin va vindeca profund părțile din interior, acei copii care sunt loiali sistemului din care fac parte.

Constelațiile ReGeneration îți permit să îți deschizi ochii asupra acelui tipar ascuns sau necunoscut care conduce dinamica inconștientă în familia ta.

Cu această nouă conștientizare și perspectivă, ne putem elibera de legăturile cu membrii actuali și anteriori ai familiei și putem găsi noi modalități de a ne trăi viața, urmându-ne propriul destin.

De îndată ce știm de unde venim și acceptăm asta pe deplin, oferind un loc fiecărui membru din sistemul familial din care facem parte și fiecărei părți din sistemul nostru intern,  putem merge pe adevărata cale a vieții noastre, lăsând loc Sinelui sau esenței divine să preia conducerea.

Practic, la finalul procesului vei îmbrățișa profund sentimentul de iubire, acceptare și liniște interioară doar prin cunoașterea, onorarea rădăcinilor tale și eliberarea poverilor inconștiente moștenite și personale pe care le porți cu tine.

Această abordare ne încurajează să ne acceptăm și să ne respectăm trecutul, în loc să încercăm să scăpăm de el sau să îl facem uitat. Constelațiile sistemice ReGeneration reprezintă o modalitate de a ne oferi libertate totală de a alege viața pe care dorim să o trăim și de a ne urma destinul, fără a fi reținuți de traumele uitate ale descendenților noștri.

Noi aparținem familiei noastre, aparținem comunității, culturii, țării și țărilor în care au trăit strămoșii noștri. În constelațiile ReGeneration atunci când onorăm acest pachet complet dat de generațiile noastre anterioare ale familiei noastre, experimentăm o putere constantă și puternică. Tot ceea ce avem de făcut este să eliberăm poverile și să descărcam darurile pe care ni le-au transmis strămoșii noștri.

Vindecându-ne părțile din interior, ne putem scăpa de durerea resimțită și, în sfârșit, ne putem elibera.

Nimeni nu-și poate vindeca părinții și strămoșii! Singura persoană pe care o putem vindeca cu adevărat suntem noi, dar vindecarea noastră este un cadou important pe care îl facem și familiei noastre. Pentru că vindecându-ne pe noi înșine, oferim un spațiu de vindecare pentru generațiile următoare.

Există o logică în sistemul familial, așa că atunci când lucrurile în sistem revin în ordine, putem să ne întoarcem în sfârșit în momentul prezent, fără a mai rămâne blocați în trecutul strămoșilor sau în trecutul personal. Prin reorganizarea trecutului, aducem în prezent o nouă imagine a ordinii familiei. Din acea nouă imagine va apărea o nouă energie care va restabili fluxul iubirii în fiecare generație. Și aceasta este ceea ce în constelațiile ReGeneration numim vindecarea traumelor moștenite.

Adresează-ți următoarele întrebări:

Ce poveri ai moștenit din familia ta? Ce poveri ale strămoșilor porți cu tine? Nefericirea bunicii tale? Anxietatea tatălui tău? Ce este acolo ascuns? Ce este de eliberat? 

Scrie mai departe trei liste:

  1. Poveri și resurse pe care le-ai descărcat din generațiile familiei tale, trecute și prezente.
  2. Ce resurse vrei să păstrezi și să dai mai departe generațiilor viitoare?
  3. Ce poveri preluate vrei să eliberezi?

Află cum poți lucra prin metoda constelațiilor ReGeneration alături de psihoterapeutul Anca Maftei, accesând link-ul www.ancamaftei.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top