Now Reading
Puterea pe care o avem împreună

Puterea pe care o avem împreună

irina-markovits-psychologies
puterea-pe-care-o-avem-impreuna

De la găsirea de sens în contextul actual și a noi resorturi de funcționare sănătoasă în solitudine, în cuplu, în echipă virtuală, în comunitate, până la puterea poveștilor ce ne strâng în jurul focului, a comunicării digitale în rol de liant social, a plictisului și curiozității ca forțe ale introspecției sau a literaturii ca terapie, această primă ediție specială a noii reviste Psychologies a fost construită în jurul cuvântului „împreună”.

Pe măsură ce exploram tema – împărtășind experiențe, discutând cu psihoterapeuți, filosofi, jurnaliști, oameni de Litere, Comunicare şi Resurse Umane, chiar lucrând cot la cot,  în miez de noapte, cu echipa redacției -, am constatat coagularea unui nou mesaj. Cel al puterii pe care îl avem, fiecare separat și toți împreună, de a transforma viețile pe care le atingem.

Nu suntem toți Sadoko Sasaki, ai cărei cocori din hârtie origami au devenit simboluri globale ale păcii, și cu atât mai puţin nu putem fi Greta Thunberg care, în decurs de un an, s-a transformat dintr-o oarecare adolescentă suedeză interesată de activism ecologic într-o forță a naturii, la propriu și la figurat, capabilă să motiveze o lume întreagă.

Impactul pe care îl avem în viețile celor din jur se poate rezuma la bilețelul pe care scriem cuvinte de mulțumire străinului care ne-a oferit o cafea. La donația a câțiva euro pe luna pentru o cauză în care credem.  La plasele de cumpărături cu care îi ajutăm pe vârstnicii din blocul în care locuim. Sau astăzi, cel mai simplu, la acceptarea realității că, timp de câteva săptămâni, libertatea de mișcarea ne este restricționată şi este necesar să învățăm răbdarea.

Asta îmi doresc să fie și să devină fiecare ediție a revistei Psychologies: întâlniri cu oameni, explorări de idei, descoperirea unor mici plăceri care devin ritualuri personale și a unei bogății de resurse pentru momente dificile, conexiuni și acțiuni care țes marea pânză a vieții noastre, pagini pline de frumos și inspirație care să vă facă să simțiți, să gândiți, să aveți o viață mai bogată.

Parafrazând un citat al actriței de comedie Josie Long, vă invit să faceți parte din a noastră mică republică de spirite necucerite.

Toți. împreună.

Vă invităm să descărcaţi ediţia specială „Împreună” a revistei Psychologies!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top