Now Reading
Cum și de la ce poate apărea anxietatea la bărbați

Cum și de la ce poate apărea anxietatea la bărbați

Revista Psychologies

În cazul bărbaților anxietatea poate avea diverse cauze. De la aspectul financiar, succesul în carieră, grupul de prieteni și până la relațiile de cuplu, încrederea în sine poate avea mult de suferit.

Iar stresul acumulat nu face altceva decât să influențeze productivitatea și calitatea vieții. De aceea este important să descoperi în timp util sursa gândurilor negative. Atunci când cunoști motivele pentru care anxietatea își face apariția, poți aplica soluțiile potrivite prin care să îți recapeți energia, optimismul și masculinitatea.

Principalele motive pentru apariția anxietății în rândul bărbaților

Succesul în carieră

Bărbații se raportează de multe ori la succesul pe care îl au la locul de muncă. Și, din acest punct de vedere, câștigurile financiare determină stima de sine.

Așadar, stările de anxietate pot apărea atunci când nu ești pe deplin mulțumit de parcursul tău în plan profesional. Care ar fi soluțiile?

Poți, spre exemplu, să renunți la preconcepții și să înțelegi că în societatea modernă câștigurile financiare nu cad doar în responsabilitatea ta. Nu este nimic ciudat atunci când partenera se bucură de mai mult succes.

Pe de altă parte, poate ar fi cazul să faci o schimbare. Una care să îți aducă mai multe satisfacții în plan profesional.

Stima de sine

Modul în care te privești influențează modul în care ești perceput de cei din jurul tău. Dacă stima de sine este redusă, te vei simți exclus din grupul de prieteni și te vei izola de toți apropiații tăi.

În plus, atunci când nu ai încredere în forțele proprii reușitele vor întârzia să apară. Este un cerc vicios în care stările de anxietate sunt prezente în mod frecvent.

Rezolvarea constă în atenția pe care ți-o acorzi. Ai grijă de tine și de lucrurile importante. Alege un stil de viață echilibrat, fă sport, ai grijă ce mănânci și ocupă-te de imaginea ta. Doar în acest fel poți crește stima de sine pentru a alunga stările depresive.

Relația de cuplu

Dacă relația cu partenera ta se rezumă doar la discuții în contradictoriu este timpul să faci o schimbare. Fă tot posibilul pentru a evita certurile în cuplu și încearcă să rezolvi toate problemele care pot fi cauza unei surse de stres suplimentare.

Relațiile toxice pot afecta și bărbații, așadar alege-ți cu grijă persoanele cu care îți petreci cea mai importantă parte a vieții.

Probleme de natură masculină

Masculinitatea se traduce, de multe ori, în performanța sexuală. Sunt bine cunoscute problemele pe care și le pun bărbații atunci când vine vorba despre relațiile intime cu partenerele lor.

Desigur, experiențele mai puțin reușite pot zgudui serios atât stima de sine cât și starea generală de bine a organismului. Astfel, disfuncțiile erectile pot deveni sursa stărilor de anxietate și a altor probleme de natură psihologică. Din fericire, în prezent există numeroase soluții care te ajută să depășești situațiile sensibile din dormitor, pastilele de potență fiind doar un mic exemplu în acest sens.

Înainte de a urma un anumit tratament sau o cură adjuvantă, informează-te. Există multe păreri și studii la dispoziția ta. Dacă alegi produse pentru potența masculină, citește și prospectul propriu-zis. Spre exemplu, în prospectul Maraton Forte afli multe informații utile pentru a ști dacă produsul în sine este potrivit pentru afecțiunea ta sau nu.

Anxietatea în rândul bărbaților nu reprezintă stări izolate ci afecțiuni reale care influențează starea de bine zilnică. Identifică motivele din spatele gândurilor negative și încearcă să faci tot posibilul pentru a le depăși.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top